«Ung med Vorsteh» sin høyfjellssamling på Vierli

«Ung med Vorsteh» sin høyfjellssamling på Vierli

29.sept til 1.okt avholdt "Ung med Vorsteh" treningssamling på høyfjellet.

En kjempefin helg på Vierli er overstått for medlemmene av «Ung med Vorsteh». En gjeng med deltagere som har ulik erfaring med føring av fuglehund i fjellet, men som har aldersgruppen sin til felles.

Sara og Nicoline

De som hadde mulighet møttes allerede på fredag ettermiddag til helgens første økt. Instruktør Morten Andersen hadde også mulighet til å møte tidlig denne dagen, slik at hele ti ekvipasjer fikk flere timer i fjellet med trening. Kjentmennene Kjetil Eriksen og hans bror Bjørn Frode tok oss gjennom terrenget på en fornuftig måte.

Fredag kveld møttes vi til foredrag av Rune Brenna om teori rundt jakt og føring av hund i fjellet.

Lørdag morgen møttes vi tidlig til trening. Hele 16 ekvipasjer ble fordelt på to partier med en instruktør og kjentmann på hvert parti.

Partiet som ble med Morten og Bjørn Frode var så heldige å få varme seg i hytta til Kjetil og Bjørn Frode til lunsj. Der fikk vi servert både kaffe og kake. 8 hunder fant roen inne i hytta.

Etter en lang dag i fjellet møttes alle utenfor hytta til Kjetil og kunne ta en oppsummering av dagen.

På kvelden fikk vi servert nydelig pizza på Vierli Kafeteria.

Søndag morgen var det på nytt klart for en dag i fjellet. Vi gikk den samme gjengen i hvert parti, men byttet instruktør. En fin måte deltagerne kunne få litt ulike tilbakemeldinger og tips til sin trening videre.

En god jeger hviler når han kan!

Det var utrolig gøy å se hvordan spesielt de yngste hundene og deres fører hadde vokst igjennom helgen. Det var også tydelig at mange var slitne etter mye inntrykk og vi avsluttet helgen rundt kl 14 i strålende høstvær.

Helgens yngste deltager!
De gamle er forsatt eldst. Svea finner ryper!

Vi til rekke en STOR takk til Kjetil og Bjørn Frode for deres gjestfrihet og gode føring av partiene gjennom terrengene, Morten og Rune for deres instruksjon og ekspertise, grunneiere som ga oss tillatelse til å trene i terrenget og Rauland feriesenter for fine fasiliteter og god mat.

Vi vil også takke NVK hovedstyre, Buskerud og Oslo/Akershus for sponsing til arrangementer i regi av ”Ung med Vorsteh»

Tonje, Thea, Linn og Karoline
Camilla og Sara

Takk for turen til alle to- og firbeinte-deltagere!

 

Trym & Katrine