8 vorstehere videre til semifinale i NM

8 vorstehere videre til semifinale i NM

Årets NM har rekorddeltakelse fra NVK, og to fikk premie av aller fornemste slag i dag

Bjørn Nyhagen og Schous Sara

Rune Brenna og SV Munkefjellets Palo fikk 1.VK i fredagens kvalifisering.

Også Ivar Ekenes fikk 1.VK m/CK på KV Volleåsens Amigo.

I tillegg fikk KV Sagåsens Nico til John Halvor Madsen 3.VK, og SV Schous Sara og Bjørn Nyhagen 4.VK.

Dessuten gikk to strihår og to korthår videre fra kvalifiseringsrunden til et av de tre semifinalepartiene lørdag. Det var SV Glesbygdens Hugo Hardhaus til Ellen Marie Imshaug, og SV Speldragets Golddigger til Randi Schulze.

Pluss KV Rugdelias Cornelia til Tore Kallekleiv, og KV Kaiser til Geir Sve.

Rekord

Hele 33 vorstehhunder var påmeldt til NM, og det mener NVK-leder Anders Simensen må ha vært rekord. Noen få fikk forfall, men hele 17 korthår og 11 strihår stilte på startstreken i Stokke fredag.

Når hele fire høster premie, og ytterligere tre kommer med på søk, viser det hvilket høyt nivå våre raser er på.

Et jubelår

2017 har vært et jubelår for vorstehrasene. Det startet med at KV-laget tok gull under NM vinter på Andøya. I august tok KV-laget NM-gull  på Kongsvold, og SV-laget NM-sølv. ‘En drøy måned senere sikret nok et KV-lag klubben NM-gull på lavland, og SV-laget knep NM-sølvet. Noe slikt har vår klubb aldri klart på et år tidligere.

NM-gull og NM-sølv feires: Fra venstre John Halvor Madsen, Ivar Ekenes, Randi Schulze, Ida Sollie, Lone Gudim, Fredrik Engell Sæthereng og Geir Sve.

Vi takker alle dere ivrige deltakerne som trener og trener,  og stiller på prøver, og viser frem alle de fordelene våre raser har. Vi har i år imponert dommere innen alle prøvegrener, og det snakkes meget positivt om våre raser. Det er jo nettopp dette vi ønsker, at flere skal få øynene opp for den trivelige, lettdresserte, robuste og allsidige vorstehhunden.

NVK ønsker lykke til i semifinalene lørdag!