Åstjern 2017 – takk for i år!

Åstjern 2017 – takk for i år!

Gjennom helga har vi hatt 76 starter, og det er delt ut 36 premier!

Åstjernprøven 2017 er ferdig – vi i NVK-Hedmark/Oppland takker deltagere, dommere og hjelpere for ei kjempetrivelig helg, og for alle gode tilbakemeldinger!

NVK-Hedmark/Oppland arrangerte i helga Åstjern-prøven for til sammen 76 startende ekvipasjer.

Opprop på tunet ved Åstjern

I fint vær og hyggelige omgivelser fikk vi avprøvd hundene i en viktig gren av jakthundtreningen.
Med en premieringsprosent opp mot 50 må vi si at det finnes mange dyktige hunder der ute!
Vi har sett 10 raser på prøven vise vann- spor og søksapport.

Balder apporterer på AK vann

 

 

 

 

Bjørn Strandvik med Ax-Real – prøvens beste hund hhv 26 og 30 poeng

 

UK Vann – Dommer Bergthor Anthonsson følger med på avleveringen Tag spike fikk full pott

 

 

 

 

 

Gordonsetter Tag Spike og Strihårvorsteh Fjellgløtt’s Djf Aiyana tok hjem 2 x 20 poeng og ble med det beste UK-hunder. Gratulerer!

På lørdag fikk vi ingen 30-poengere i AK, men Golddigger til Randi Schultze ble dagens beste AK-hund med 28 poeng. Ingen like poengsummer gjorde at elitekonkurransen ble avlyst, selv om hanen «Karsten» og høna «Petra» lå på lur i uthuset på Åstjern. I UK fikk tre hunder tildelt full pott – Aiyana med e/f Charlotte Fleischer, IS LB Miss Mini-ME av Einbugga med e/f Eli Anette Aateigen og GS Sansetters Tag Spike med e/f Lene Brentebråten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På Søndag hadde vi flere med full pott i UK – SV Vingeslettas A-Embla med e/f Vigdis Lunde, Myrsteggen’s Linka med e/f Britt Svendsen, Aiyana med Charlotte Fleischer og Sansetters Tag Spike med e/f Lene Brentebråten.
Av de startende i AK fikk Ax-Real, denne gang med fører Herdag Hansen og Cita med e/f Bjørn Strandvik 30 poeng, det samme fikk Munkefjellets Vega til Britt Svendsen. Britt gikk altså gjennom Søndagens prøve med en UK- og en AK-hund, og fikk 50 poeng til sammen, mens Bjørns to hunder fikk med seg 60 poeng. Vi gratulerer!

Den tørre og oppsummerte statistikken ser altså slik ut; Det startet 28 hunder i UK, det ble delt ut 16 x 1. UK, 2 x 2. UK og 1 x 3. UK. I AK startet 48 hunder, av disse fikk 9 1. AK, 8 fikk 2. AK og 4 fikk 3. AK. Vi kommer tilbake med bilder av vinnerne etter hvert!

Lørdag kveld arrangerte Brandbu og Tingelstad JFF trening for oss på lerduebanen på Åstjern.
Mange fikk prøvd haglesvingen, og treninga ble avsluttet med et uhøytidelig og særs uoffisielt Åstjernmesterskap.
Her la prøveleder Tommy Andersen vekk alt av vertskapsrolle og vant hele konkurransen – vi andre gratulerer!
Under grillmiddagen loddet vi ut mange flotte sponsorpremier. Hovedpremien – et par Alfa Jaktstøvler forsvant til Ola Jaavall og Vigdis Lunde, som gjennom helga også hadde forsynt seg godt av premiebordet med sine dyktige hunder Bajas og Embla.

For å lykkes med en prøve som dette trengs mye hjelp. Først og fremst vil vi takke dommerne Ove Myhre, Bergthor Antonsson, Morten Andersen, Ernst Evensen, Ivar Bakken og Per Aas som NKK-representant for god dommergjerning.
Videre takk til alle i dugnadsgjengen – fantastisk innsats! For at vi skal kunne tilby attraktive premier er det også helt nødvendig med velvillige sponsorer – her vil vi trekke fram Non-Stop Hundeutstyr, Alfa Sko og Felleskjøpet spesielt som alltid stiller opp for oss.

Vi takker for oss for i år – velkommen tilbake!
Kristian