Fullkombinertprøve – skog 26. aug. i Troms

Fullkombinertprøve – skog 26. aug. i Troms

NVK Troms ønsker velkommen til fullkombinertprøve – skog i Gausvik. Alle øvelsene foregår i Gausvikmarka, ca tre mil sør for Harstad og fem mil nord for Lødingen.

Prøven starter med skogfuglprøve og alle med premie går videre til apport.

Denne prøveformen går ut på at en «vanlig» fuglehundprøve-skogsfugl blir satt sammen med en apportprøve. Dagen legges opp som en jaktprøve, og for å kvalifisere seg til premie stilles det samme krav. I tillegg skal hunden også gjennom alle apportøvelsene som er med på en apportprøve. Også her er kravene det samme som på en prøve.

For å få premie i fullkombinert må hunden gjøre seg fortjent til premie i begge disiplinene. Premiegraden vil settes ut fra den laveste premien. Om en hund altså får 2. AK på jaktprøvedelen og 1. AK på apportdelen vil den få 2. AK fullkombinert.

Dette er en ganske krevende prøve, og derfor henger også 1. fullkombinert høyt. Så høyt at den fungerer som inngangsbillett til jaktchampionat, i tillegg til krav om nok championatpoeng.

Prøveleder er apportdommer Ernst Evensen, ernst@fuglejakt.no

Øvrige dommere er: Christian Sletbakk, Geir Rune Stensland og Karl Ole Jørgensen.

Elektronisk påmelding via https://www.nkk.no/terminliste-prover/category1269.html Frist:20.08.22. Pris kr 600,-

Opprop kl. 08.00 og 12.00 på Sjøhuset i Gausvik.

Krav om sauerenhetsbevis.

Apport: Ta med eget apportvilt også til spor. Minner om nye regler for apportvilt https://vorsteh.no/fugl-pa-apportprover/

Overnatting: Det vil være mulighet til overnatting på feltseng inne på huset eller i bobil/campingvogn utenfor Sjøhuset.

Spørsmål angående påmelding og overnatting – ta kontakt med Liv-Jorunn Karlsen, mobil 91881225 eller epost livjka@icloud.com