Nikita og Robert vant Forus Open

Nikita og Robert vant Forus Open

Dette er første gang en vorsteh har vunnet dette høystatusløpet.

robert-og-nikita
Robert Brenden og KV Nikita

KV Sognexpressen’s Kzb Nikita og eier/fører Robert Brenden slo alle konkurrentene i finalen i Forus Open i Vestfold lørdag. Dette er første gang en vorsteh har vunnet dette høystatusløpet.

Fredag, i kvalifiseringen, fikk Nikita 1.UK.

NVK-leder Tore Kallekleiv sier han er hoppende glad og stolt. 

– Vi fryder oss stort over de prestasjoner Robert har gjort, og gjør, for korthår i Norge. Sognexpressen har betydd vanvittig mye for en positiv markedsføring av vorstehrasene. NVK er deg stor TAKK skyldig, skriver Kallis i en gratulasjon til vinneren.

– Stå på, rasen er i fremgang!!! Lykke til i VM, legger han til.

Nå går turen til VM i Serbia for Robert, sammen med far til Nikita,  Caput Altum Basile. De to skal representere Norge i VM og i St. Hubertus. I skrivende stund sitter de på ferjen til Danmark. Les mer om VM-opplegget og NVKs lag HER.

Eget oppdrett

Nikita er Roberts eget oppdrett, etter Sognexpressen’s Fcs Zenta og den serbiske importen Caput Altum Basile (som Robert deltok med i VM også i fjor).

Robert sier selv at dersom det stemmer at dette er første gangen en vorsteh har vunnet Forus Open, så har hans oppdrett, Kennel Sognexpressen, skrevet historie begge gangene han har importert nytt blod.

– Første gangen i 2004 i Norsk Derby med Mira etter Cita Dei Lessini, og nå i Forus Open med Nikita etter serbiske Basile. Det varmer når en legger mye tid og penger i å importere nytt blod, sier Robert.

Strålende flott sesong

Robert brenden og nikitaSognexpressens NikitaSognexpressens Nikita og Robert Brenden har hatt en fenomenal sesong. Fra før av har Nikita 1.UK vinter, 1.UK høyfjell høst og  1.UK lavland. Nå altså også 1.UVK Forus Open Finale.

Vi ønsker lykke til, sammen med den andre representanten for NVK, Randi Schulze og SV Golddigger.

(Klikk på bildene for større versjoner)

Flere flinke vorstehere

I finalen deltok også Amanda av Lillealm og Anders Lunde, men Amanda ble for heit dessverre. Hun kom til finalen på sitt utmerkede søk.

I kvalifiseringen var det to andre vorstehere som fikk premie. Det var KV Vessingslias Sofi (årets NVC-«rakett») som fikk 3.UK med fører Hans Petter Blokkum. 3.UK ble det også på LV Rognhøgdas Trixie og fører Guro Ronglan Aarnes.