Nye æresmedlemmer: Birgit Westgård og Vigdis Nymark

Nye æresmedlemmer: Birgit Westgård og Vigdis Nymark

Trøndelagsgruppas to grand ladies er utnevnt til nye æresmedlemmer i NVK.

Tvillingsøstrene Vigdis og Birgit har utmerket seg med årelang innsats for Norsk Vorstehhundklubb. Begge med strålende resultater, en inkluderende holdning og mangfoldig frivillig innsats i klubben., ikke minst i hjemfylket Trøndelag.

Birgit har utmerket seg med svært allsidig bruk av vorstehhundene, og har (nesten) utallige championater på sine hunder innen både jakt, utstilling, lydighet, blodspor og ettersøksgrenene. Vigdis er en ivrig deltaker på jaktprøver og utstillinger.

Vigdis er i tillegg både jaktprøvedommer og utstillingsdommer. Mange har lagt merke til at hun i ringen er svært flink til å forklare hva hun liker ved hundene som vises i ringen. Mange har også fått gode råd av henne når det gjelder å vise frem sin firbeinte venn på best mulig måte.

Begge to var sentrale tilbake den gang Trøndelagsgruppa i NVK ble etablert. Den har siden vokst til å bli en av de mest aktive og store distriktsavdelingene, og er kjent for sitt gode muljø, og sin rause og inkluderende holdning overfor nybegynnere. Ikke minst her har Birgit og Vigdis bidratt vesentlig.

Begge to er tidligere hedret med NVKs gullmerke.

Styret i NVK Trøndelag er fulle av godord om søstrene:

Disse damene er eksperter på å spre liv og glede rundt hund og fuglehund. De deler gjerne av deres lange og brede erfaring, stiller opp som instruktører, holder foredrag og hjelper til under arrangementer og aktiviteter på dugnad.

Vigdis og Birgit er veldig flinke til å se rundt seg og plukke opp de som er nybegynnere eller de som er usikre. Spør du om hjelp fra disse to vil du få oppriktige tilbakemeldinger, og et genuint ønske om at du skal lykkes.

De stiller til og med opp som jordmødre ved valpefødsel!

De fleste fuglehundklubbene i Trøndelag har et nært forhold til disse damene, som sier noe om aktivitetsnivået. Foruten å stille opp som instruktører, dommere, osv., så er de på prøver og utstillinger, og premierer hundene sine godt! Også i flere prøvegrener utenfor fuglehundsporten.

Vigdis og Birgit har vært medlem i NVK i en årrekke. De er meget gode representanter og ambassadører for klubben og sporten.

Vigdis var en av de første kvinnene til å bli utdannet som jaktprøvedommer, samt er hun aktiv eksteriørdommer. Begge to brenner for vorstehrasene, og legger stor vekt på rasestandard og rasenes opphav.

Et fantastisk radarpar og to bautaer for klubben vår!

Æresmedlemskapene ble vedtatt med aklamasjon på NVKs representantskapsmøte sist helg.

NVK er stolte over å ha så flinke og positive vorstehvenner i vår midte!

Nedenfor kan du se bilder fra noen av aktivitetene søstrene har vært med på de siste årene.

 

Her finner du full oversikt over NVKs æresmedlemmer og gullmerkeinnehavere