Rekorddeltagelse på Åstjern apport

Rekorddeltagelse på Åstjern apport

Åstjern anno 2019 ble en knallsuksess for deltagere og arrangør.

160 påmeldte hunder over to dager er en stor økning fra 2018 hvor vi var litt over 100. Av de 160 påmeldte var det 135 hunder som startet, 103 av disse fikk en premie fullstendig premieliste kan lastes ned her.

I løpet av helgen har vi sammen stilt hundene våre, vi har grillet, badet, skutt leirduer og stiftet nye bekjentskaper i et herlig vær. Åstjern 2019 var den sjette i rekken, og vi mener også at den var den beste utgaven. Alle vi har  snakket med, var fornøyde.

Med så mange gode hunder ble det også flere medlemmer i den eksklusive 30- poengklubben, tilsammen i løpet av helgen ble det 14 hunder på lørdag og 9 hunder på søndag som fikk full pott (30 poeng).

Eliteapporten:

Ida Solli med Landinernas R-Trygve og Tjuvskyttens Hasse. Trygve ble Elitevinner

14 hunder hadde kvalifisert seg til eliteapporten, de som deltok der har alle klart bragden med å få 30 poeng lørdag. Fire eiere valgte å reise,så 10 hunder ble med for å konkurrere om tittelen Elitevinner Åstjern 2019. Vinneren kunne innkassere premier fra våre hovedsponsorer Royal Canin og NonStop

Elitekonkurransen gikk ut på å apportere seks objekter ute i felt med mange tilskuere som klappet og heiet frem hundene. Apportobjektene i år var en hare, kalkun, rapphøne, mink, ekorn og trost. Vinneren ble den hunden som apporterte flest objekter i løpet av tre minutter.

Vinneren ble Landinernas Trygve, med fører var Ida Sollie, som apporterte 5 av 6 objekter på tre minutter. Nr 2 i Elitefinalen ble forrige helgs vinner på Holleia, SV Balto til Martin Hønsi Amundsen. Begge hundene gjorde en fantastisk jobb. Nr 3 i Elitefinalen ble B-Tråsletten’s Senico til Eva Hafstad.

Ingen av hundene ville apportere trost, så til neste år blir et av objektene i Elitefinalen trost.

Ernst Evensen dømte eliteapporten.

Elitefinalen:

Landinernas R-Trygve i Elite apporten, her apporterer han en kalkun
  • KV Høgdalia’s Texas – Øystein Dahl
  • SV Glesbygdens Hugo Hardhaus – Ellen Marie Imshaug
  • KV Suldalen’s AES Urho – Wenche Dørmænen
  • SV Balto – Martin Hønsi Amundsen
  • KV Skåtfjellets Bzt Ekko – Wenche Dørmænen
  • KV Suldølens Tullamore – Wenche Due Hansen
  • SV Landinernas R-Trygve – Ida Sollie
  • KV Fugleskogens Cis-Noomi – Wenche Due Hansen
  • B-Tråsletten’s Senico – Eva Hafstad
  • SV Fjellgløtt’s Djf Aiyana – André Neumann Jørgensen

Beste UK/AK 

Høgdalia’s GNT Texas ble beste AK hund under Åstjern prøven 2019. E/F Øystein Dahl
Helgen beste UK hund SV Ice Artemis Tinika ført av Ellen Marie Imshaug

NVK Hedmark og Oppland vil takke alle dommerne for en fantastisk jobb (Ernst, Arild, Morten, Arne og Ellen Marie). Vi hadde også med oss to dommerelever som vi tror kommer til å bli gode dommere når de uteksamineres (Geir og Bjørn).

Prøven hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten alle våre hjelpere. Tusen takk for at dere stiller opp! Takk også til våre sponsorer.

Prøvekomiteen måtte ut og handle nye premier og diplomer, for med så mange premierte hunder gikk vi tomme før alle fikk en premie.

NVK Hedmark og Oppland (snart NVK Innlandet) takker for ei super helg!