Aversjonsdressur sau Buskerud (Oppdatert!)

Aversjonsdressur sau Buskerud (Oppdatert!)

NVK Buskerud arrangerer aversjonsdressur mot sau for alle hunderaser, ikke bare jakthunder eller NKK-registrerte hunder. I år har vi 2 kvelder tidlig i juli også på et annet sted enn det vanlige.

Vi har utvidet tilbudet i år med 2 kvelder i juli, da vi forventer stor pågang denne sommeren.

Legg merke til at de 3 kveldene i juni er på det «vanlige» stedet i Lier, mens de 2 kveldene i juli er innenfor Konnerud i Drammen. De som ønsker/trenger å teste hunden på 2 forskjellige steder kan få til det hos oss nå.

Sted Sjåstadveien 12, Lier:

Sted Andorsrudveien 1, 3039 Drammen:

Krav om sauebevis 

Det er både praktisk og hyggelig – og du kan, med sauebeviset i lomma, ta med hunden i terreng med sau uten å gå med hjertet i halsen.

Husk at også mange kurs, treningssamlinger, apport- og jaktprøver foregår på steder hvor gyldig sauebevis er et krav. Har du ikke sauebevis fra før, må du møte opp og teste minimum 2 ganger før beviset kan utstedes. For fornyelse, er det nok med en gangs oppmøte. Dersom hunden jager sau, må du komme tilbake inntil hunden har oppfattet poenget med dressuren.

PRIS: 

Medlemmer av NVK/NMLK får medlemspris.

Nye bevis: 

450 kr for medlemmer, 550 kr for ikke-medlemmer

Fornyelse av bevis:

400 kr for medlemmer, 450 kr for ikke-medlemmer.

– Betaling med VIPPS eller kontant på stedet.

Vi ber alle om å IKKE møte opp før tidspunktet du er påmeldt av hensyn til gårdeier, andre oppsittere og trafikk-avvikling (Kom klokken 18.00, 19.00 eller 20.00). 

Langhårede hunder (eksempel: Berner sennen, sankt Bernhardshud etc.) må i de fleste tilfeller barberes litt under haken hvor de strømførende piggene skal sitte. Dette for å sikre at halsbåndet fungerer slik det skal. Ta høyde for dette før påmelding, i tilfelle du skal stille hunden på utstilling.

Hunderaser som ikke kan få saurenhetsbevis:

Noen hunderaser har vi ikke lov til å utstede bevis til. Ingen hunderaser som er forbudt i Norge, kan få bevis:

 • Pitbullterrier
 • Amerikansk staffordshire terrier
 • Fila brasilerio
 • Dogoargentino
 • Toso inu
 • Tsjekkoslovakisk ulvehund og blandingshunder med innslag av disse rasene eller ulv.

I tillegg viser erfaringer at hunder av disse rasene kan være uforutsigbare i testsituasjoner og at erfaringene fra testopplevelsene blir dårlig befestet, så de får heller ikke bevis:

 • Siberian Husky
 • Alaskan Malamute
 • Grønlandshund
 • Samojed
 • Akita inu
 • Great Japanese

Instruktørene står fritt til selv å avgjøre om man ønsker å teste individer av disse rasene, men det er viktig at hundeeier i forkant blir gjort oppmerksom på at sauerenhetsbevis ikke kan oppnås uansett utfall av testen

Beslutning om raser som ikke skal få aversjonsbevis er fattet i samråd med fylkesrepresentanter for aversjonsinstruktørene i forbindelse med utarbeidelse av nytt instruktørmateriell i 2004. Tilføyelse av hunderaser som er forbudt i Norge er gjort etter ny forskrift om hunder, august 2004.

Du kan allikevel komme å teste din hund av en av disse rasene for at du skal kunne være litt tryggere i møte med sau, men du vil ikke kunne få bevis.

Dette er viktig:

Før hunden kan gjennomføre aversjonsdressur, må den gå med et tilvenningshalsbånd som likner på det elektriske halsbåndet i 2 uker. Dette lager du enkelt ved å feste to batterier (slike som brukes til f.eks røykvarslere) til halsbåndet med teip. Dette bør hunden også bære en periode etter testen for at den ikke skal koble strømstøt med det uvante halsbåndet.

Oppmøte: vær vennlig og ikke kom alt for tidlig til timen da vi har begrenset med parkeringsplass. La hunden bli i bilen til du blir kalt ut av arrangør. 

All filming eller fotografering av denne aktiviteten er ikke tillatt og kan føre til bortvisning!

Velkommen!