Møt NMs prøveleder Bente Holm

Møt NMs prøveleder Bente Holm

Bente har full kontroll på NM høyfjell som i år arrangeres med NVK som vertskap på Hjerkinn.

Det er i år Norsk Vorstehhund klubb som er arrangør av Norgesmesterskapet på høyfjell for stående fuglehunder, som arrangeres 27. til 30. september på Dovrefjell. Prøvehovedkvarter er Hjerkinn fjellstue, og den som holder i alle tråder, er NVKs Bente Holm.

Bente er til daglig bosatt på Årnes på Romerike, hun er kasserer i NVK, og oppdretter av strihåret vorsteh under navnet Røssmyra. Med Minken av Røssmyra har hun deltatt i VK ved flere anledninger. På bildet over har hun sikret seg 3.VK.

Erfaren prøveleder

Bente forteller at arbeidet med årets NM startet for fullt allerede rett over nyttår. Hun var lenge i forveien spurt om å være prøveleder av NVK, og takket ja til oppdraget. I tillegg er en del oppgaver rundt prøven fordelt på styremedlemmene.
Det er en stor kabal kabel som skal legges før alle detaljer i et norgesmesterskap er på plass.
– Alle som har vært prøveleder, vet at dette er en jobb som krever mye. Det er mange brikker som skal på plass. Det er kjempeviktig å ha med seg flinke folk, og jeg føler vi er godt skodd, sier Bente med et smil.
Anders Simensrud er glad for at så mange dommere har meldt seg.

Med seg i sekretaritatet har Bente flere erfarne prøveledere i Unn Johannessen og Eva Pedersen. Vår nettredaktør Signe Karin Hotvedt tar seg av bilder og legger ut på nett.

NVK-leder Anders Simensrud og jaktrådleder Geir Henning Strøm er dommeransvarlige, og NVKs nestleder Marius Kjønsberg er terrengansvarlig.
– Og så er det mange små, men viktige oppgaver i tillegg til dette, som løses når prøven er igang, sier sjefen over det hele.

Kaffekjelen

Alt må planlegges, som hvem som sørger for premier, dommerpermer, startrevolvere, diplomer, snacks og sponsorbannere – og ikke minst at den store kaffekjelen er på plass med varm kaffe utenfor Hjerkinn fjellstue på morgenkvisten alle prøvedager.

Den skal være klar over bålet, fylt med kruttsterk kokekaffe, i god tid før oppropet hver morgen klokka 08.00.

 

Kaffekjelen skal være på plass til oppropet utenfor Hjerkinn fjellstue hver morgen.

Dommerkabalen

Dommermangel har ført til at flere arrangørklubber har måttet avlyse prøver de siste årene, men nå er kabalen lagt og listene komplette for NM.
Til fredagens kvalifisering er det 200 hunder som skal ut, og 20 dommere står klare.
– Vi er glade for at så mange dyktige dommere stiller opp, sier Bente Holm.
I tillegg er det en stor stab av funksjonærer som trår til, pluss alle på fjellstua som sørger for mat, drikke og oppredde senger. Onsdag kveld er det trekning av startrekkefølgen i lagkonkurransen i peisestua på Hjerkinn. Her er alle velkomne.
Lørdag er det felles jegermiddag på fjellstua. Påmelding til denne gjøres i resepsjonen. Overnatting ordner deltakerne selv, enten på fjellstua, eller på et av de mange andre overnattingsstedene på Dovrefjell.

Sist i september

Hjerkinn fjellstue i bakgrunnen.

Mange har spurt hvorfor NM er lagt så seint i sesongen, til siste helg i september.

– Det er litt trist at NM Høyfjell går så sent på året, men det er FKF som har bestemt dette, og ingenting NVK kan gjøre noe med, sier prøvelederen.
Hun krysser fingrene for at værgudene er med oss denne helgen, at det er bra med fugl i terrengene, og positive deltakere.

Rapportene sier bra med ryper

NVK-leder Anders Simensrud deltok på autorisasjonsprøven i august, i de samme terrengene som skal brukes under NM. Han sier det er bra med fugl i år:
– Faktisk ble det rapportert om flere ryper i år enn det vi har sett de siste årene, så dette ser lyst ut, og jeg gleder meg veldig, sier han.
Prøvelederen nikker fornøyd, selv om hun blir sittende inne på sekretariatet hele helgen.
– Jeg må sende hundene på jakt med andre. Men da slipper jeg ihvertfall å ha dårlig samvittighet for at de ikke får komme ut.
Dermed dukker NM-sjefen tilbake i listene sine, og avslutter med et bredt smil:
– Da er det bare å jobbe på, og håpe at alle deltakere og dommere får en fin helg sammen med oss i Norsk Vorstehhundklubb!

Dette er programmet for NM:

  • Torsdag 27. sept: Lagkonkurranse. Lagene tas ut av de enkelte raseklubber. Startrekkefølge trekkes kvelden før.
  • Fredag 28. sept: NM kvalifisering/kvartfinaler.  For å delta må din hund ha oppnådd 1.VK.
  • Lørdag 29. sept: NM semifinaler + AK/UK
  • Søndag 30. sept: NM-finale + AK/UK.
Påmelding skjer på nkk.no – Gå til «Min side».’
For deltakelse i NM må dato/mnd/år for 1.VK oppgis.
Pris: 450 kr (UK/AK) og 600 kr (VK/NM)
Påmeldingsfrist: Webfrist: 31.08.2018. Utsatt: 26.09.2018
Prøveleder Bente Holm kan kontaktes på bentemyra@gmail.com  eller 92695388.

Velkommen!