Apportprøve Åstjern 29-30/7

Apportprøve Åstjern 29-30/7

Med suksessen fra 2016 friskt i minne ønsker NVK Hedmark/Oppland velkommen til fin apportprøve i et trivelig miljø.

Søkapport Åstjern

Vi ønsker alle velkommen til hyggelig prøve! Nytt av året er at vi bor på leirskolen, det betyr at det også vil være mulig å leie sengeplasser for de deltagerne som ønsker det.

Årets apportprøve i regi av NVK Hedmark og Oppland går av stabelen på Åstjern (http://åstjern.no/) siste helg i juli. Foreløpige partilister finner du her:

Lørdag: Partilister lørdag

Søndag: Partlister Søndag ÅT

Med suksessen fra 2016 friskt i minne ønsker vi velkommen til et arrangement med høy deltagelse, trivelig miljø og mange premieringer.

Om prøven

Prøven går over to dager, med mulighet til å stille en eller begge dager. Opprop kl 08.00 lørdag og søndag. Det settes opp partier i både UK og AK begge dager, i tillegg kjøres den tradisjonelle men uhøytidelige Elitekonkurransen etter at den ordinære prøven er ferdig på lørdag – her kårer vi dagens beste hund basert på apport- og dressuregenskaper i uvante omgivelser.

Prøveleder er Tommy Andersen, tlf 924 11 055.

Startavgiften er kr 375.- pr start som betales til konto 1822.52.10981 innen 15.07.17.
Merk innbetalingen med dato for start, navn på fører og hund.

Merk av her for ønsket klasse og startdag (UK1 = Uk Lørdag, UK2 = UK Søndag osv).
Etteranmeldinger etter frist må i henhold til de nye retningslinjene betale et tilleggsgebyr på 50 kr. I tillegg til startavgiften kommer eventuell viltavgift på 150 kr dersom du ønsker å benytte klubbfugl. Det vil selvfølgelig være mulig å bruke egen fugl – klubbfugl vil være due på søk og spor, og and på vann.

Husk sauerenhetsbevis før prøven!

Vannapport av and

Overnatting, sekretariat

Sekretariatet vil i år holde til på leirskolen rett nord for selve hyttetunet. Her er det gode muligheter for overnatting for de som ønsker det – gi i tilfelle beskjed om dette til Kristian Noer på kmn@brednett.no/91851009.
Pris pr natt er kr 250.- som gjøres opp ved ankomst. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er tillatt med hunder på rommene. Ellers er det mulighet til å telte eller sette opp campingvogn/bil på parkeringa ved hyttetunet.

Lørdag har vi en felles grillaften – ta med egen mat og drikke. Under grillinga lodder vi ut supre premier som våre gode sponsorer har bidratt med!
Det vil også være mulig å prøve kunstene på leirduebanen som ligger på Åstjern på Lørdag – ta med eget våpen og 80 kr pr serie.

Det å avholde en apportprøve krever veldig stor innsats – har du lyst til å hjelpe til? Ta kontakt med oss – det er oppgaver nok!

 

Under praktisk jakt er en god apportør enormt viktig!

Apportprøve – noe for meg?

For de uinvidde – i UK-partiene (<2 år) prøves hundene i søkapport på utlagt fugl, og i vannapport på fugl kastet fra land. I AK-partiene (>2 år) prøves hundene i søkapport på to fugler, sporapport på en fugl og vannapport på en fugl. Apportprøvene og treningen fram disse er det viktigste grunnlaget for å få en stødig apportør under jakta. Gode apportegenskaper er alltid viktig – vi finner felt vilt raskt, dette er viktig både for viltet og for jegernes omdømme.

Hvor ligger Åstjern?

Åstjern ligger mellom Einavannet og Brandbu – her: https://www.google.no/maps/@60.4986184,10.5807309,1564m/data=!3m1!1e3?hl=no

Vi i sekretariatet ønsker velkommen til ei trivelig helg i godt selskap!

Vannapport AK KVEnja
Vannapport AK