Treningssamling Vinjevegen med DM

Treningssamling Vinjevegen med DM

Distriktsmestre i UK og AK ble kåret på Vinjevegen i Østerdalen.

Vinjevegen 2022 Treningssamling med lave skuldre og sosialisering som vektlegges sammen med føring i fjellet og trening mot jaktprøver.
DM Distriktmesterskap med liten risk å bli kastet ut etter første slipp, men plassering litt lengre ned på listen..

På lørdag gikk vi ut med 3 treningspartier ledet av instruktørene Torbjørn Stalsberg, Roger Brenden og Linda Mari Dammen Moe. Alle 3 partiene fant ryper og det ble en lærerik og hyggelig treningsdag i tidvis strålende vær, med innslag av litt vel mye vind innimellom. Det er et nydelig terreng i Vinjevegen og føret holdt godt gjennom helgen. Noen slipp hadde tyngre føre enn andre, men hva gjør vel det når man finner ryper der også.

På lørdagskvelden samledes vi i grill bua med felles grilling og fikk en gjennomgang av de tre instruktørene Linda, Torbjørn og Roger.
De kom med beskrivelser og betraktninger og etter det ble det servert noen artige historier om ting som skjer på godt og vont…
Takk til ekstra servering fra en av deltakerne med nydelig viltgryte og bursdagssang ble sunget for en av deltakerne som feiret sin 50 års dag med oss på fjellet. En bedre måte å feire bursdag på, skal man jo lete lenge etter.

Det er utrolig gøy å se fremgangen på ekvipasjene gjennom helgen. Føring av hund i fjellet og samarbeidet hund og fører for å dekke terrenget og bruke biotopen med vinden.
På søndag ble det delt opp i ett treningspartier og et parti som gikk for Distriktsmesterskapet.
DM`n ble dømt av Roger Brenden og årets vinnere ble UK Kongstorps Vera med eier og fører Oddveig Torp Dahl/Erik Dahl, og i AK ble vinneren Kongstorps Lillyhammer og eier/fører Torbjørn Stalsberg.

Vi gratulerer så mye.

Vi gleder oss nå til å avholde prøve i dette fine terrenget neste helg og at alle rypene vi fant sist helg er like velvillige nå på prøven
Styret i NVK Innlandet takker for den her gangen og velkommen tilbake neste gang vi har nye aktiviteter
Mvh Gunnar Klingwall