Blodsporkurs i NVK Buskerud

Blodsporkurs i NVK Buskerud

Buskerud-gruppa til Ettersøk grunnkurs over en helg på Holleia i Modum 30. april og 1.mai

Som jeger har vi alle et ansvar for human jakt. Benytt denne sjansen til å skolere deg og hunden din til å bli godkjent ettersøksekvipasje!

Våre kontinentale hunder er allroundhunder, som ofte trenger allsidige utfordringer. Ettersøk er en meningsfull aktivitet å bedrive sammen med hunden din, også utenfor jaktsesongen.

Kurset går over to dager, lørdag og søndag. Begge dagene blir det en blanding av teori og praksis ute i terrenget. Vi starter opp kl.10 på lørdagen.

Instruktør

Instruktør på kurset er Even Andrè Holmen. Han har vært aktiv med å arrangere kurs og sporprøver i 10 år. Vært autorisert dommer i 3 år. Even har hatt drever i 12 år og jakter det meste, da helst med hund.

Pris og påmelding

Kurset holdes på NVK-hytta på Holleia. Her er det mulighet for overnatting i hytta, telt/campingvogn/bobil rundt, for de som ønsker det, men du MÅ gi beskjed om overnatting. Klubben fyrer opp grillen på kvelden.

Pris for kurset er kr. 1800 for medlemmer av NVK, 2000 kr for ikke-medlemmer. Betaling ved bekreftet påmelding skal skje til NVK Buskerud sin konto 2270 29 86730

Påmelding kan sendes til Monica Rognheim på epost: monrog24@gmail.com Påmeldingsfrist  16.april.
Ved spørsmål ring eller send sms til 917 66 475

Om kurset

Dette er et grunnleggende kurs, hvor hundene skal få prøve seg på blodspor. Her vil du også få vite hvordan du planlegger veien videre med egentrening dersom du ønsker at din hund skal bli godkjent ettersøkshund. En trent sporhund har stor samfunnsnytte!

Sporing er en utmerket disiplin for hunden i båndtvangstiden. Den får brukt sine sterkeste sanser og instinkter, og får krevende mental og fysisk trening. Sporing krever et tett og godt samarbeid med fører.

Kurset består av en blanding av teori og praksis, og foregår i sin helhet ved NVK-hytta på Holleia.

Ingen særlige forkunnskaper kreves. Kurset passer for flere hunderaser, men fuglehunder tilhørende medlemmer i NVK Buskerud har prioritet dersom kurset blir overtegnet.

Ettersøk grunnkurs

Mål: Deltakerne skal ha fått innføring i grunnleggende trening av ettersøkshund, hvordan legge spor, og under veiledning fra instruktør ha lagt og gått flere spor. Deltakerne vil få kjennskap til begrepene som benyttes ved godkjenning av ettersøkshunder og hvordan selve avprøvingen foregår. Deltakerne skal med litt egentrening være godt nok skolert for å kunne melde seg og hunden opp for godkjenningsprøve.