FH 01/2018 – Godt nytt år vorsteher-venner!

FH 01/2018 – Godt nytt år vorsteher-venner!

Når jeg skriver dette, er det enda noe igjen av den fantastiske 2017-sesongen! Jeg vil gratulere dere alle med året som har gått. Vi har aldri vært så gode som nå. Det å vinne alle NM lag er bare helt fantastisk. Det er det ingen andre raseklubber som har klart før oss. Ikke nok med tre gull til korthårlaget, vi tok to sølv også med strihårlaget.

Bronse i NM skog og fantastiske resultater i VM. Jeg er en stolt leder av NVK og gleder meg til 2018. Det er bare det at intet tre vokser inn i himmelen. Vi må stå på videre alle mann. Det er mange ting å ta tak i. Vi skal arrangere NM høyfjell i 2018. Dette krever mye planlegging og logistikk av hovedstyret. Vi kommer til å ha dette i hovedfokus gjennom året. Vi starter derimot med DK 10.-11.2 dvs fra lørdag til søndag. Vi prøvde for første gang i fjor å ha en 2 dagers DK for å spare noen kroner og det gikk veldig greit så vi forsetter med det. Program og innbydelse kommer på nettsiden. Jaktprøvereglene skal også revideres i løpet av året og det er meget omfattende. Vi i NVK har satt ned en gruppe som skal gå gjennom alle forslagene så sender vi de ut til distriktskontaktene for kommentarer. Dommere tar dette gjennom sine lokale dommerutvalg og fuglehund klubbene skal også gå gjennom dette. Vi i NVK skal ha meninger om det og fristen er 1.2 for oss til å sende inn våre synspunkter til sentralt dommerutvalg. Revideringen av jaktprøvereglene skal behandles på fuglehund tinget på våren og de er gjeldene fra 1.1.2019.

Jeg skrev på nettsiden i november at det gjøres en flott jobb rundt om i landet i alle ledd. Det er riktig men vi har også noen utfordringer i enkelte distrikt. Både Agder og Rogaland vurderer vi å slå sammen med andre distrikt. Dette kommer vi tilbake til på DK.

Vi har jobbet mye med nettsiden i 2017 og spesielt NVC. Dette har vært arbeidskrevende for IT og jaktrådet men nå er alt på plass og jeg håper dette nå vil fungere utover årene som kommer. Takk til jaktrådet og IT for den jobben dere har gjort. Jeg vil også takke resten av hovedstyret og da spesielt avlsrådet, sekretær og kasserer for jobben dere gjør. Vi er et bra team. Takk også til alle distriktkontakter for jobben dere gjør der ute. Det er dere som driver klubben og inspirerer medlemmer til å jobbe frem sine hunder.

Til slutt vil jeg oppfordre dere medlemmer til å vurdere å bli med til VM i Spania til høsten. Vi har så mange gode hunder og jegere som bør vise seg frem på kontinentet. Spesielt vil jeg nevne St Hubertus som er VM i praktisk jakt der jegeren teller 70-80%. Jeg syntes med de resultatene vi har hatt i 2017 så må vi sette oss et mål for 2018 med å prøve å ta VM gull og NM gull individuelt. Selvfølgelig også NM lag er viktig for det måler klubben vår.

Start allerede nå med å forberede dere til VM. Snakk med de som har vært der. Les om reglene på FKF sine sider. Jeg håper dere som har vært der tidligere blir med igjen for dette med erfaring er veldig viktig. Spesielt dere damer som jakter med vorsteher bli med.

Anders Simensrud