Godt nytt år, i 2017, alle vorsteher-venner!

Les nyttårshilsenen fra NVK-leder Anders Simensrud.

Anders Simensrud
Anders Simensrud

 

Godt nytt år, alle vorsteher-venner!

Nok et år er over. Vi i hovedstyret har gjennomført et travelt år. Spesielt de nye hjemmesiden våre har krevd mye ressurser og arbeid. Jeg vil spesielt takke IT-avdelingen med Signe Karin i spissen for dette.

Jaktrådet har også hatt mye arbeid, spesielt rundt VM. Det ble mange utfordringer rundt dette. Heldigvis har vi et hovedstyre som jobber godt sammen og har en god tone.

Det har vært en stor glede å være leder for denne klubben i mitt første år. Årets DK blir siste helg i januar. Der skal alle distrikt møtes for å stake ut kursen videre. Vi har diskutert om vi skal ha den hele helgen f.o.m. fredag, eller om vi kan klare det fra lørdag til søndag, og landet på det siste.

Årets hunder er kåret. Gratulere til dere alle!

Det som har gledet meg spesielt i 2016 er alle fullkombinert prøvene som har blitt arrangert rundt om i landet. Det var like mange FK som apportprøver. Det ser det ut til at det blir mange også til neste år. Da er det også mange fuglehundklubber som vil arrangere. Det er ikke noe god økonomi i disse prøvene, så vi i vorstehhundklubben må hjelpe til så godt vi kan for å få andre klubber til å ha disse arrangementene. Vi kan heller ikke regne med at det er veldig mange som melder seg på da det er stor risiko for å miste en god premie fra feltdelen.

Slik jeg ser det er det gjerne hunder som har 1.AK fra før ,og som i tillegg har dokumentert gode apportresultater, som vil prøve seg på denne grenen. Det mest praktiske er da å legge den til en etablert prøve. Apportøvelsene kan da gjennomføres rett etter at deltager har blitt innstilt til premie fra feltdelen. Man kan aldri få høyere premie en dårligste øvelse og man kan også miste premien hvis man ryker på apporten. Apportøvelsene kan også tas først på dagen, men det er på de fleste steder upraktisk.

Husk også at det er UK fullkombinert. Der er det ikke mange som har fått premie.

Apportsaken som vi i NVK tok opp på fuglehundtinget for snart 2 år siden, og som apportutvalget i FKF nå har avsluttet, skal vi diskutere på DK og på dommerkonferansen til våren. Dette blir evt. en regelendring hvis det blir vedtatt på Fuglehundtinget i 2018, og vil først gjeldene fra nye jaktprøveregler 2019.

Gleder meg til å treffe dere på DK!

Mvh

Anders Simensrud

leder NVK