Hilsen fra ny NVK-leder

Hilsen fra ny NVK-leder

Nyvalgt leder i Norsk Vorstehhund-klubb, Anders Simensrud, takker for tilliten.

Anders Simensrud og KV Cola på Hjerkinn
Anders Simensrud og KV Cola på Hjerkinn

Hallo, alle NVK medlemmer!

Takk for tilliten jeg fikk til og bli ny leder i NVK på årets RS. Jeg fikk full støtte fra alle distrikt rundt om i landet og det er godt og ha med seg når man skal drive klubben videre. Litt om meg selv. Anders Simensrud er navnet og jeg bor i Vikersund i Modum kommune som ligger i Buskerud fylke. Vikersund ligger sør i et skogsområde som heter Holleia derfor har jeg kennelnavet Sør Holleia. Det er blodslinjer fra tidligere kennel Lierdalen. Jeg er 50 år og bor sammen med mine hunder på et lite småbruk. Jeg jobber som togleder i Drammen og der styrer vi togtrafikken i Buskerud, Vestfold og Telemark.

Når det gjelder hunder startet jeg med langhår. LV Dino av Trollberg var min første hund som jeg kjøpte av Ragnar og Helga Harløv i 1990. Han lærte jeg mye av og han ble årets LV i Norge 4 ganger og årets hund i Buskerud 3 ganger. Så gikk jeg over til KV og har hatt flere bla NJCH NJ(k)CH Lierdalens Black Pepsi, NJCH NJ(k)CH Sør Holleias Jazz. Begge disse har blitt Årets allroundhund i NVK. Lierdalens tante Karin, NJ(k)CH Sør Holleias Turbo Dysa og Sør Holleias Chess og Samsaya. Jeg har også importert en hund fra Tyskland KV Seehof Eros. Han har gode resultater derfra men er tatt inn kun som godkjent avlshund.

Anders Simensrud i Ljørdalen med Sør-Holleias Jazz fra hans eget oppdrett.
Anders Simensrud i Ljørdalen med Sør-Holleias Jazz fra hans eget oppdrett.

Jeg har vært apportprøvedommer i veldig mange år og bla sittet som leder i FKF dommerutvalget kombinert. Jaktprøvedommer har jeg også vært i mange år og dømt veldig mye rundt om i landet.  VM for stående fuglehunder har jeg vært både som deltager og lagleder. Sau/hund instruktør også har sittet i styret i NVK Buskerud nesten helt siden jeg fikk min første hund bla som leder i to perioder. Jeg har også vært i hovedstyret i 5 år i jaktrådet.

NVK sin største utfordring nå er nettsidene våre. Der må vi lage helt ny i en litt annen form da avtalen med Tag studio går ut. Spesielt NVC blir en stor utfordring og få med videre. Hvis det er folk ute i distriktene som har kompetanse på området og har lyst til å hjelpe oss med og lage de nye sidene kan dere kontakte Web redaktøren Signe Karin. Hjemmesiden i den form vi har nå koster alt for mye og drifte så vi må finne nye løsninger som er billigere.

Årets DK gikk av stabelen på Olavsgård som ligger mellom Gardemoen og Lillestrøm. Det var et fantastisk flott sted med trivelig betjening og veldig god mat, fine rom og møtelokaler til en hyggelig pris. Hunder fikk vi ha på rommet. Det var en trivelig gjeng fra alle distrikt som møttes fredag til middag og med avslutting søndag til lunch. Vi hadde flere viktige saker vi diskuterte. De kan dere finne på web sidene våre. Lørdag kveld var det utdeling av diplomer og fat til årets hunder 2015.

Vil gratulerer avlsrådsleder Kai-Rune Johannessen med æresmedlemsskap, og takke Tore Kallekleiv, Rune Fossum og ikke minst Unn Johannessen, for den innsats de har gjort for NVK.

Takker igjen for tilliten, og sammen med mitt nyvalgte styre skal vi lede NVK etter beste evne fram til neste DK.

NVK logoMvh,

Anders Simensrud

nyvalgt leder NVK