Prøvens beste hund og premielister – skogsfuglprøve Holleia

Beste hund på skogsfuglprøve på Holleia 2021 ble Gullura's Tinka og Halvard Gavelstad.

 

Halvard og Tinka vant bronserypa

Premiedryss

Tinka og Halvard fikk dermed et napp i det vi mener er Norges flotteste vandrepremie, en bronserype i full størrelse på 3,2 kg, til minne om fuglehundmannen Terje Dyve. Halvard fikk også en flott strikket lue med ryper på og en trekopp laget av en av våre medlemmer, Ole Kristian Hesthagen.

I tillegg fikk han med seg vandrepremien Holleiafatet, et flott stort håndmalt fat med en tiur hjem, seidel med 1.AK, diplom og fôrsekk sponset av Pets Zoomarkedet.

Gullura’s Tinka er 10 år og Halvard overtok henne da hun var 5 år, har trent aktivt siden og sier hun har utviklet seg bra. De har flere premier på både skog og høyfjell; 2×2.AK og 2×3.AK, men ingen 1. så at alt stemte denne gangen ble rørende for Halvard som ikke klarte holde tårene tilbake da han fikk beskjeden av dommeren etter at slippet til Tinka var over. Tror jammen det var rørende for både dommer og resten av partiet også.
Halvard og Tinka startet på Holleia også for 2 år siden, fikk da en 2.Ak så iom at skog er hjertebarnet for Halvard, Tinka og sønnen GS Gaius var dette stort. Helt fantastisk sier Halvard, fordi skogsfugl jo er en krevende jaktform og alt skal klaffe. Han vil gjerne også få skryte av sporten og gleden av å gå i skog og mark, og det å oppleve samarbeidet mellom hund og fører .

En glad og stolt Halvard og Tinka etter at han fikk 1. AK på søndagen.

I tillegg til Tinka og Halvard fikk, fikk også Gullsmedåsens K-Michelangelo, eier/fører Martine Stryken og SV Schou’s Bror, eier Eva Badendyck/fører Roy Berthelsen og hver sin 2.AK skog.

Mikey og Martine

Bror og Roy

Premieliste kan du se her: Skogsfuglprøve 2021

 

Nedenfor kan du se noen  bilder fra prøven.

Halvard og Jarle etter at 1.AK skog var i boksTakk til alle deltakere, dommere, kjentmenn/kvinner og våre snille sponsorer!

NVK Buskerud takker for i år, og ønsker velkommen til fullkombinert på skog i august/september, og til ny skogsfuglprøve i november neste år!