Apportprøve på Holleia 21. og 22. juli

Apportprøve på Holleia 21. og 22. juli

NVK Buskerud ønsker velkommen til Norges største apportprøve i tiurens rike i Modum.

Holleiaprøven er tradisjonelt Norges største apportprøve, og vi håper at mange vil finne veien til leirstedet Sørli i Asbjørnsen & Moes eventyrskoger ved Vikersund, også i år.

Som vanlig lover vi et sosialt arrangement i flotte omgivelser, som er egnet for hele familien. I tillegg til prøven, blir det mulighet for fiske og bading, barn og hund-konkurranse, grilling, eliteapport, lagkonkurranse, utlodning og sosialt samvær. Vi tenner opp grillene fredag kveld, og deretter går det slag i slag til søndag ettermiddag.

Hjelpere på Holleia 2017

Husk elektronisk påmelding

Påmelding til prøven gjøres på web ved å gå inn på www.nkk.no og videre inn på terminlisten for apportprøver, og trykke på lenken der. Prøvenummer er 55-18015

Startkontingent er kr. 375 ved påmelding på web innen fristen 15. juli. Utsatt frist er 18. juli, da er prisen kr. 425.

Merk at når du melder på, velger du dag slik:

  • UK1 og AK1 er lørdag
  • UK2 og AK2 er søndag

Prøveleder er Arild Walter Hansen, arild.walter@gmail.com.

Påmeldinger og spørsmål rundt påmeldinger rettes til Thomas Svane Jacobsen: tsjac@icl0ud.com

Utvidet påmeldingsfrist (18/7):

Det er lagt inn en utvidet påmeldingsfrist på prøven. Denne er ikke tilgjengelig via vanlig terminliste. For å benytte denne må dere gå inn på NKK.no. Velg: «Min side – Påmelding – Påmelding til prøve».

Opprop kl. 8 og 11

Vi fortsetter i år praksis med todelt opprop.

Vanlig opprop for UK- og AK-hunder er på hovedbølet på Sørli kl. 08.00.

NB: Opprop nummer 2 gjelder bare AK-hunder med egen fugl. Oppropet er på parkeringsplassen ved AK-vannapporten. Til deg som vil møte på det sene oppropet: Send e-post til tsjac@icloud.com

Vi ber dagsbesøkende om å parkere nede ved vannapporten, også på morgenkvisten før kl. 8, fordi det ikke er plass til å snu biler inne på tunet på Sørli. Derfra er det et par hundre meter opp til hovedbølet. Det er gangavstand til alle øvelser.

Klubbfugl: Duer og ender. Avgift 150 kroner per dag.  Kontonummer 15038270947.

Berit Østmoe på Holleia: 1AK til Schous Saga

Meld deg som frivillig

En stor prøve som Holleia trenger mange frivillige. Dersom du bidrar, får du også fordeler som gratis opphold og grønt kort på prøven. Les mer om hva vi trenger hjelp til her: Vi trenger frivillige hjelpere.

Henrik Syvertsen holder oversikt over de frivillige. Meld deg til ham, enten på e-post syvertsen.henrik@gmail.com, eller på mobil 932 43 927. Skriv gjerne litt om hva du kan/har lyst og energi til å hjelpe til med.

Uten frivillige blir det ingen prøve!

Deltakerne i barn-hund-konkurranse på Holleia 2017

Overnatting

Det er mulig å sette opp telt, campingvogn og bobil på prøvestedet. I tillegg er det mulighet for å leie hytte, stabbur eller rom på låven, samt overnatting på sovesal i hovedhuset. Overnatting reserverer du ved å kontakte Anders Simensrud: anders.simensrud@jbv.no eller mobil 40841501.

Hver og en sørger for egen mat, men vi kommer til å ha salg av enkelte kioskvarer. På tunet har vi dessuten pumpe med verdens friskeste drikkevann!

Det er også bademuligheter på Holleia, så ta med badetøy!

Vannapport Holleia

Eliteapport

Lørdag blir det som vanlig eliteapport for de hundene som har hevdet seg best i dagens konkurranse. Det pleier være stor moro. Vinneren blir en slags uoffisiell norgesmester i apport.

I tillegg blir det lagkonkurranse. Hver lag skal bestå av en UK-hund og to AK-hunder. Påmelding på stedet.

Fine premier

Vi har også i år sikret oss fine sponsorer som leverer premier til apportprøvevinnere og premier til utlodningen. Det er fortsatt dårlig mobildekning på Holleia, og nærmeste minibank er i Vikersund sentrum, så ta med kontanter!

Tilskuere Eliteapport Holleia 2017

Sauebevis obligatorisk

Det er sauer i området, så det er absolutt nødvendig å ha sauerenhetsbevis for å starte på prøven. Dette kommer til å bli sjekket. Uten slikt bevis vil du dessverre bli nektet start.

Husk også at det er båndtvang under hele prøven, og absolutt forbud mot å slippe hund i terrenget utenom under avprøvingen. Vi har hatt noen uheldige episoder, og må understreke dette. Det handler både om respekt for viltet, og for grunneieren, som er så raus at vi får bruke det flotte terrenget til vår apportprøve.

Slik finner du frem:

Kart i Google maps: https://drive.google.com/open?id=1FHXTAtSwA5MJSSOmeCLNbWpobYQ&usp=sharing

Velkommen til Holleia!

Kristoffer Kristiansen på Holleia 2017