Bli med Buskerud-gruppa til Hjerkinn!

Bli med Buskerud-gruppa til Hjerkinn!

Også i år arrangerer Buskerud NVK treningstur for medlemmer til Hjerkinn. Det skjer første langhelgen i august. NB: LEDIGE PLASSER!

Treningsterrenget på Hjerkinn åpner 1. august, og NRK Buskerud inviterer til våre tradisjonelle treningstur til Hjerkinn fra onsdag 1. august til søndag 5. august. Du kan være med så mange dager du selv ønsker. Området vi skal gå i, er det fine treningsterrenget ved Viewpoint Snøhetta, på Norges tak!

Grønnbakken på Dovrefjell

I dette terrenget, som tilhører Statskog og driftes av Dovrefjell fuglehundklubb, kan man slippe hund under kyndig ledelse og i kontrollerte former fra 1. august. Tidligere år har terrenget åpnet 15. juli, men i år er oppstarten utsatt med to uker, blant annet fordi det er observert godt med fugl i terrenget. Terrenget er i utgangspunktet ansett som fugletomt. Dermed er det en prima mulighet til tidlig å trene reviering og kondisjon for hundene.

Husk at hunder som slippes i fjellet, må lyde innkalling. Fjellet er ikke stedet for grunndressur! Vi ønsker ikke uheldige episoder. Fuglehundsporten er under oppsyn for tiden, og vi skal vise at vi er ansvarlige hundeeiere.

Leder av turen er Anders Simensrud som er godt kjent i terrenget og kan veilede nybegynnere. Han har leid Grønbakken, en vakkert gammel storhytte, mellom elva Svona/Driva og fjellet Kolla. Der er det innkvarteringsplass til minst 15-20 personer, og enkel, men hyggelig standard med køyesenger (2-4 køyer per rom), kjøkken og felles peisestue. Vi vasker ut sammen etter oss.

Vi har leid Grønnbakken helt fra mandag 30.7 hvis noen har ferie og vil reise tidlig opp på fjellet.

Buskerud-gjeng på trening på Dovrefjell 2017

Alle hunder må holdes i bånd rundt hytta (som ligger nær jernbanen), og under treningen – bortsett fra når den er i slipp. Det er fortsatt båndtvang, det er kun gitt dispensasjon under trening (kun i slipp) og innenfor treningsterrenget. Slipper du hund utenom disse rammene, risikerer du både bot og  å bli utestengt fra all organisert trening og jaktprøver i Norge.

Kart Treningsterreng Dovrefjell

Alle tar med egen mat, og vi fyrer opp grill på kveldene.

Ta med sovepose og personlig utstyr. Husk at været kan være krevende på fjellet. Vi kan ha 15 grader og sol, eller sludd og snøbyger. Ta med klær for fjellet, lue, votter, regntøy, ryggsekk, godt fottøy, og ikke glem varmedekken til hunden.

NVK Buskerud sponser overnatting for egne medlemmer. Andre betaler 200 kr/natt, hvis plass.

Treningskort i treningsterrenget til Dovrefjell fuglehundklubb ordner hver enkelt på oppropet, som er på den nedre parkeringsplassen ved Viewpoint Snøhetta på Hjerkinn. Dette kan også ordne si forkant via klubbens nettside.

Årskort Kr. 400, dagskort Kr. 100, til konto: 2065 60 29324 eller ved oppmøte. Kvittering for betaling må kunne forevises. Det vil være mulig å bruke Vipps. Møt til opprop 30 minutter før for å ordne kort og partifordeling.

  • Onsdag, torsdag: oppmøte kl. 10.30, avmarsj kl. 11.
  • Fredag: oppmøte kl. 17.30, avmarsj kl. 18.
  • Lørdag og søndag: oppmøte kl. 10.30, avmarsj kl. 11.

Husk at du MÅ ha sauebevis! Ingen får slippe hund i terrenget dersom denne papirlappen ligger igjen hjemme.

Påmelding til Anders Simensrud. på anders.simensrud@banenor.no  eller SMS til 40841501 

Peisestue Grønnbakken

 

Soverom Grønnbakken