FH 03/2020 Ny nestleder i NVK

FH 03/2020 Ny nestleder i NVK

Jeg heter Geir Sve og jobber til daglig hos Johnson Controls Norge i Oslo med prosjektledelse, salg og prosjektutvikling innenfor faget byggautomasjon.

Egne hunder og meritter:

Startet som småviltjeger i 16 års alder, først som støkkjeger og etter hvert med fuglehund og Vorsteher. Har siden da drevet aktiv jakt på småvilt, rådyr, elg og hjort.

Har også hatt Bordercollie, Strihåret Dachs, Korthåret Dachs og Norsk Elghund.

Min første fuglehund overtok jeg fra en kamerat i 2001. Det var strihår Rago av Villmannsbu, en godt premiert hund som ble brukt mye til fuglejakt. Videre i 2005 overtok jeg nok en strihår Nyengets Sunniva, som for meg også var en ren jakthund.

Min første egne vorstehervalp kom i hus i 2008, og med SV Kvitsteindalens C-Ani ble interessen rundt jaktprøver vekket. Hun ble tidlig ført frem til sine jaktprøvepremier, og endte til slutt opp som årets beste unghund i NVK i 2009.

Sammen med Ani og disse resultatene økte interessen for dressur, trening og jaktprøver markant.

Senere i 2009 kom NUCH NJ(K)CH SV Tareskogens Isi, deretter i 2014 kom NUCH SV Havheims Første fra mitt eget oppdrett som ble ført frem til vinnerklasse før hun fikk nye eiere i Tromsø.

Min siste og nåværende hund er NUCH SV Sølenrikets A-Karma (4 år) som er ført frem til 6×1.UK høyfjell vinter, 4×1.UK apport, 1.AK skog og 2.AK fullkombinert. Dette er min andre hund som ble kåret til årets unghund i NVK i 2018.

I mellom disse strihårene har jeg hatt en korthår Kaiser. En fantastisk hund som jeg førte frem til 1.AK høyfjell og 1.AK apport, 1.VK m/CK på NM lavland og så dro til VM med i 2017.

VM for fuglehunder og deltagelse i St. Hubertus (VM i praktisk jakt) i Frankrike 2017 ble så langt høydepunktet i min hundekarriere. Sammen med Kaiser fikk vi to meget gode premier med Excellent og Tres Bon individuelt, noe som tilsvarer en første og andrepremie.

Å bli hedret i ett VM med en Vorsteh og det norske flagget på brystet var noe helt spesielt!

Jeg er veldig aktiv i klubb, styre og stell. Har vært leder, styremedlem og kasserer i Vorstehhundklubben i Trøndelag siden 2009. Har i denne tiden årlig vært prøveleder for høyfjell- skogsfugl, kombinert og apportprøver. Har arrangert mange treningssamlinger, hatt ansvar for aversjonstrening hund/sau og hatt valp/dressurkurs, RIO kurs mm.

Jeg er hos Skaun JFF instruktør for jegerprøven og holder årlig kurs for våre kommende jegere og hundeførere. Er også autorisert aversjonsinstruktør på sau.

Med en tanke om å gi noe tilbake til prøvemiljøet startet jeg i fjor med dommerutdanning. Den er jeg godt i gang med for både apport- og jaktprøver, og er forhåpentligvis autorisert som dommer for begge prøvegrener i løpet av 2020.

Det er med glede jeg nå går inn som nestleder i hovedstyret i Norsk Vorstehhundklubb, en klubb jeg har jobbet mye med i eget distrikt, en klubb jeg kjenner godt til og er veldig glad i.

Jeg ønsker å bidra til at rasen vår blir ivaretatt også inn i fremtiden. Jeg ønsker å vise frem hunden vår på alle arenaer, vise frem den stødige og robuste hunden med allroundegenskapene som konkurrerer med settere på høyfjell. Vise frem det vide spekteret av aktiviteter man kan dekke med en Vorsteher.

Av andre ønsker er dette med å få flere unge med oss, finne nye vorsteheiere og vise dem hunden, klubben og miljøet vårt som vi er så stolte av.

Mvh Geir Sve