FH 04/2014 – Presentasjon Ola Øie

Navnet mitt er Ola Øie, godt opp i åra og godt gift. Jeg har to barn, 3 korthårete vorstehere, katt og 35 hester. Vi bor på et sted som heter Rennebu 600moh. Jeg ble valgt inn i NVK’s styre dette år. Min jaktprøvedebut var vinteren 2001 og siden har jeg vært aktiv både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Når dette føres i pennen er sola i ferd med å stå opp og fuglesang høres i alle himmelretninger. Det får meg til å tenke på rypa og storfuglen. Vil klekkingen lykkes i år? Jeg har observert flere røyer i veikanten denne våren og det er kanskje et resultat av at jeg er så heldig å ha en nabo som skyter et 20 talls rødrever i løpet av vinteren. Det var også oppløftende med stamfugl i vinter så i år er jeg nok en gang optimistisk.

For meg er hund en sekundærting. Jeg koser meg å kunne drive med denne fabelaktige hobbyen, den spesielle følelsen du får når hund og fører jobber sammen og du kjenner at verktøyet er ”finslipt”. Samarbeid er også viktig for at en klubb skal fungere. Alle må dra i samme retning for vi skal lykkes med en fremgang for rasen. Alle kjenner godfot teorien til Nils Arne Eggen der handler om å gjøre hverandre gode. Dette kan vi også bruke i vårt miljø. Om vi er på en treningssamling eller jobber organisatorisk bør vi ha denne tanken i bakhodet.

Jeg er noe usikker på når dette bladet kommer ut, men jeg vil tro at mange av oss deltar på utstillinger og apportprøver på denne tiden. For meg er sommerhalvåret  ferie for hundene. De er stort sett i bånd og under kontrollerte former. Når vi tipper august er sesongen i gang med rypetelling og jaktprøvestart. I høst har jeg fått den glede å reise til Italia for å dømme VM. Dette både gleder og gruer jeg meg til da de har en litt annen måte å stille hundene sine på. Det som er det mest motiverende med å reise ut er å se et annet hundemateriale. Jeg tror vi kan nyte godt av å mikse litt gener for å bredde rasen vår her på himmelbjerget.

Jeg ønsker alle en fabelaktig sommer/høst og lykke til med hundene deres.

 Ola Øie

Nestleder NVK