FH 04/2020 Nytt styremedlem

FH 04/2020 Nytt styremedlem

Hei, jeg heter Roger Brenden og jobber nå som ingeniør innen vann og avløp hos Elverum Kommune.

Jeg startet som jeger når jeg kjøpte min første hagle ved 14-15 årsalderen, støkkjeger har jeg vært helt frem til 2001 når vi kjøpte vår første jakthund en Gordonsetter. Har alltid vært opptatt av jakt og fiske og tilbrakt mange timer i skogen, på fjellet eller ved et fiskevann. Det ble aldri en stor jeger av vår Gordonsetter, flink til og finne fugl var hun, dressert også, men hun ville ikke stå og ordnet alt selv i våre fuglesituasjoner.

Siden både Lilian (kone) og jeg er glade i å jakte og Lilian som er vokst opp med vorsteh fant vi ut at en vorsteh måtte komme hjem til oss på Lillerønningen. Siden 2009 har det vært korthåret vorsteh i vår familie, i dag har vi fire korthår og alle har gitt oss mange fine jaktturer, fjellturer og skiturer bak hundene.

Jeg har alltid hatt lyst til å prøve meg på prøver, både apport og jaktprøver.  Fordi jeg da kan avprøve hundens egenskaper og samtidig få en kontinuitet av trening, dressur og jakt gjennom nesten hele året. Vi prøvde oss med vår gordonsetter, men det var ingen suksess.

Suksessen på prøver fikk vi med Tiurjegerns Aragorn, selv om vi ikke klarte det bestandig klarte vi og få mange fine premier på jaktprøve og apportprøver. I disse årene fra Tiurjegerns Aragorn kom til oss har lidenskapen for vorsteh bare økt og økt. Aragorn halvsøster Prinsesse Leia ble en meget god prøvehund som i en alder av fem ble VK hund.

Vi har også nå to av hennes avkom hhv Lillerønningens Lara Croft og Lillerønningens Alan her hos oss som vi i vinter hadde gledet oss mye til å stille på prøver, men som dessverre ikke ble noe av pga. Covid 19. Vi må nå bare trene mer i sommer og stille bedre forberedt når prøvesesongen starter i august.

Jeg har nå i flere år hatt verv i NVK Hedmark og Oppland (nå Innlandet), startet der som kasserer i 2013, og har sittet som leder i perioden 2015 til 2016 og fra 2018 til d.d. Jeg ble også i høst forespurt om jeg kunne tenke meg og være vara til hovedstyret noe jeg takket ja til. Jeg har også startet på utdanningen til og bli prøvedommer, så langt har jeg lært veldig mye og bare vi igjen kan ta fatt på nye prøver kan utdanningen fortsette og jeg håper jeg kan bli autorisert i 2021/22.

I hovedstyret har jeg sammen med flere fått ansvaret for å tilrettelegg for en satsing på «unge vorsteh eiere». Jeg håper vi skal klare og komme i kontakt med alle dere der ute som har en vorsteh, eller har tenkt på å skaffe dere en vorsteh og samtidig er unge og lovende.

Rammen for denne satsingen er ikke satt, vi har noen ideer som vi i løpet av året vil teste, men tanken er at vi ønsker og tilrettelegge for unge nye medlemmer inn i klubben vår samtidig som vi da kanskje klarer og støtte, gi råd og følge de unge opp og frem til et godt jakt- trekk og samspill med deres vorsteh, med andre ord uansett hva du vil bruke din vorsteh til.

Det finnes mye god kompetanse i vår klubb som jeg håper vi kan bringe ut til dere som ikke har hatt vorsteh før, for sammen kan vi oppnå store bragder og peke ut nye mål for den rasen vi har så mye glede av.

Jeg mottar gjerne innspill på hvordan vi kan nå ut til nye «unge» vorsteh eiere, eller som tenker på en vorsteh. Send gjerne en epost til rogbre97@gmail.com

Mvh

Roger Brenden