FH 06/2014 – Hei alle sammen!

FH 06/2014 – Hei alle sammen!

Når dette skrives har vi og våre hunder vært ute og jaktet i omtrent 3 uker og jaktprøvene i høst nærmer det seg siste halvdel av. To helger gjenstår på høyfjell, mens flere helger med skog og lavlandsprøver er igjen. Vi har i de årene vi har hatt NVC-cupen hatt mange hunder som sanker premier på våre prøver. Vinter som høst. Fra 2010 og til og med 2013 har antallet hunder med premier ligget på ca 155 stk. I VK har antall hunder med premie ligget på ca 25 stk, i AK ca 80 og i UK ca 40. Vi har fått mange flotte premier og en god del 1. premier AK.

Når det gjelder hittil i år ser vi en tendens til litt synkende antall hunder som ligger på NVC`n.  89 hunder ligger inne på listene pr 29.9.14. Dette er over 60 hunder mindre enn i snitt for foregående år. Nå skal det sies at vi har mange jaktprøvestarter igjen slik at det er muligheter for å pynte på resultatene enda.

Jeg mener det er meget viktig at vi som har vorstehe både korthår, strihår og langhår stiller og viser fram rasen vår.  Det er slik vi får løftet fram rasene våre. Vi har også nå som tidligere flere eldre hunder som er pensjonert fra prøvesporten og da er det viktig at vi får fram nye stjerner. Dette krever masse av oss hundeeiere med tanke på dressur, riktig trening i fjellet på fugl, samt riktig fôring.  Etter 25 år med strihår har jeg erfart at vi må være enda mer nøye en de engelske rasene med treninga nettopp for å tjune hundene våre i hode og kropp slik at vi kan sanke flere premier på våre prøver.

Vi har så langt i år stil i to NM-lag konkurranser uten å lykkes. Vi har en igjen, nemlig NM-lag lavland. Der håper jeg vi kan hevde oss. I Norsk Derby kvalifiserte det seg 6 strihår og 5 korthår. Dette synes jeg er meget bra! I finalen hadde vi en korthår Rampens Flax til Nina Smitsrød.  Supert! Flere høystatusløp er i vente nå i høst for unghundene.

Lykke til videre med innspurten på prøvene og NVC-cupen!

Jaktrådet

v/Rune Fossum