FH 06/2017 – Kan vi toppe dette?

FH 06/2017 – Kan vi toppe dette?

Etter og tatt gull under årets NM-lag på Andøya i vinter ved korthårlaget. Ble det i høstens NM på Kongsvoll gull til Korthårlaget og sølv til stihårlaget. Dette er historisk og vi styret vil gratulere alle de involverte. KV Aska til Jens Thomas Sagør ble beste hund og fikk Mesterskapspokalen, mens Ben til Sigbjørn Nyborg ble nummer to individuelt i konkurransen.

NM skog ble i år avviklet med så ikke alt for mange Vorstehhunder til start. Men også her fikk vi markert oss med en 3.VK finale med Lisbet Reinertsen. Ekvipasjen fikk også med seg en 3.VK fra Kvaliken.

I skrivende stund er også Norsk Derby 2017 også avviklet. Her var 8 hunder fra våre raser kvalifisert. KV Perletjønnas Zicita til John Halvor Madsen fikk en 1.premie kvalik. Eneste Vorstehhund til finale var KV Aphäxans Berlin Remo til Jon Inge Alstavold uten at det ble noe tellende resultat her.

For å kunne fortsette å markere oss er vi avhengige at våre medlemmer er villige til å reise og delta på mange prøver, og klubben er takknemlig at mange gjør dette. Nye enere kommer av at vi har en solid bredde. Mangfoldet må dyrkes, og aktivitetene som tilbyes medlemmene må være allsidige. Dette synes vi klarer bra i de fleste distriktene. Det meldes om stor interesse for treningssamlingene, og apport prøvene brer seg nordover med større oppslutning en tidligere. Her er det mulighet for å bli godt kjent med andre med samme interesse, og hundene får tiltrengt trening i sommerhalvåret.

Etter et litt trøblete uttak til VM i fjord, har det kommet nye koster til i år. Her tok Vorstehhundene alle plassene i St-Hubertus og alle bortsett fra en i selve VM. Vi ønsker alle lykke til i Frankrike i høst. Måtte dere komme hjem med heder å ære.

Etter at klubben måtte bytte ut sine nettsider i fjor ble NVC nedprioritert i år fordi tilbudet vi fikk på ny løsning beløp seg til nesten 50000,-. Vi fikk en løsning der resultatene er registrert i et regneark. Og informasjonen som har kommet ut om den enkelte hund har vært minimal. Mange har vært frustrert over denne løsningen som ikke har vært optimal. Vi jobber nå med en ny løsning som vi håper skal bli bra, og vil falle i smak hos medlemmene.

Fortsatt god høst!

Mvh

Jaktrådet, Geir Henning og Harriet.

PS! Ooops we did it again!! Under NM lag på lavland gjentok resultatet fra NM høst seg og KV tok nok et gull og SV nok et sølv. Mesterskapspokalen gikk til KV Sagåsens Nico, John Halvor Madsen, 3.VK til SV Ullekalvs Si-Frøken, Lone Gudim og 5.VK til KV Peppa, Fredrik Engell Sæthereng.