FH 06/2016 – Hei alle sammen!

FH 06/2016 – Hei alle sammen!

I skrivende stund har vi lagt bak oss de første ukene av høstens jakt. Fra fjorårets sesong med stengte terreng i sør og mye rype i nord er situasjonen motsatt i år. Mange steder i Sør-Norge opplever en sterk økning fra i fjor og selv om resultatene fra takseringene viser et middels bra rype år vil nok mange oppleve en god sesong i forhold til hva situasjonen har vært de siste årene.

Gledelig er også skogsfugl bestandene som mange vil oppleve som gode, spesielt på Østlandet. Allikevel reiser mange nordover basert på fjorårets sesong og Fefo har rekord høyt salg av jaktkort. Tross varierende rypebestander så håper vi de aller fleste av dere har fått noen fine situasjoner på hundene deres. 

Jaktprøvene er også godt i gang og mange resultater har blitt registrert på NVC-cupen. Det er flott at så mange registrerer sine resultater, noe som bidrar til at NVC-cupen gir et veldig godt bilde av våre rasers resultater. Fortsett med dette så kan vi alle lese om hvor fantastisk gode hunder vi har.

Mange hunder har i år fått gode AK-resultater i høst og vi har fått flere VK-hunder som vi håper å se mer til fremover, samtidig har vi flere unghunder som har vist svært gode resultater. Det er gledelig å se at vorsteherrasene hevder seg i toppen i alle de mest kjente grenene (skog, høyfjell, lavland og apport). Allsidigheten blir tydelig når vi i tillegg ser at våre raser gjør det bra i viltspor og brukshundkonkurranser. Gratulerer til dere alle!

 Av høydepunkter må vi nevne N uch N j(k)ch Speldraget’s Golddigger og eier Randi Schulze som i år i august ble kåret til Norges beste jakthund 2015 under Jakt- og fiskedagene på Elverum. Ullekalv Si-Frøken og Lone Gudim fikk 2. premie NM skog og Ellen Marie Imshaug med Munkefjellets Vill Iver ble nr. 2 i Unghund Grand Prix. Flotte prestasjon og god reklame for våre raser. Gratulerer.

I skrivende stund har lavlandssesongen nettopp begynt. NM lavland står for døren hvor vi håper på gode resultater. I slutten av oktober er det VM i Danmark hvor vi deltar med gode ekvipasjer som vi ønsker lykke til.

Vi vil også gratulere Lone Gudim som ny jaktprøvedommer. Lone ble uteksaminert som ny dommer etter å ha bestått nesten tre års dommerutdanning. Her er det også flere kandidater med tilknytning til NVK som venter på eksaminering. Det er flott at vi har medlemmer som utdanner seg som dommere. Mange prøver sliter med å skaffe dommere så og vi håper flere også vil ta steget å bli dommer.

Med håp om en fortsatt fin høst – Skitt jakt!

v/Geir Henning og Marius