FH 06/2020 Jaktrådet har ordet

FH 06/2020 Jaktrådet har ordet

Etter en amputert vinter sesong med avlysning av noen vinterprøver pga covid-19, er høsten i skrivende stund godt i gang, med både jakt og jaktprøver.

Det har vært stor aktivitet blant vorsteherfolket i sommer med apportprøver, og mange premieringer har blitt innrapportert til NVC. Apportprøver er meget sosialt for de som deltar. Mange tar med hele familien, og klubbene er også flinke til å lage en sosial ramme rundt dette. Det grilles mat, og gode historier fortelles rundt bålet.

NM skog er blitt gjennomført. Det var NVK Trøndelag som dro dette arrangementet vel i havn. Det er et stort arrangement med NM skog individuelt, fullkombinert og vanlig skogsfugelprøve. I kvalifisering var det 4 strihår og 3 korthår som stilte. Dessverre kom ikke noen av disse til finalen. Litt skuffende at det ikke var flere som deltok  på NM skog.

NM høyfjell høst har blitt arrangert av Nordenfjeldske Fuglehundklubb. Det startet med NM-lag der både stri og korthår lagene viste seg godt frem med gjennomsnittlig gode poeng på hver enkelt hund. Det var en spennende dag der ikke noe var avgjort før siste lag hadde jaktet seg ferdig. Det er en glede å kunne gratulere korthårlaget med bronsemedalje. Strihår laget kom på fjerde plass.  Mange av vorsteherfolket var samlet på Hjerkinn Fjellstue under NM-arrangementet. (Bilde av lagene med navn på hund/eier og et bilde av jublende KV lag samt bilde av bronsjmiddag)

Dagen etter var det NM individuelt.  Det var 9 korthår og 5 strihår som stilte til kvalifisering.  KV Aska til Jens Thomas Sagør ble premiert med 1.VK, KV Kaiser til Lisbet Ottesen ble premiert med 2.VK og SV Munkefjellets Vill Iver til Ellen Marie Imshaug ble premiert med 2.VK. Gratulerer til dere alle! Videre til semifinale var det 2 korthår,  Aska og Kaiser.  3 strihår gikk videre; Munkefjellets Vill Iver, Beethoven av Brandsegg Søndre og Bivdar av Brandsegg Søndre.  Det ble ikke noe finaleplass på våre raser.

Norsk Derby som er et  høystatus arrangement for unghunder, står for tur etter at dette skrives. Styret gratulerer med 1.UK som er kvalifiseringskravet, og ønsker følgende ekvipasjer lykke til: KV Burre til Geir Henning Strøm, KV Rollex av Astafjord til Ulf Antonsen, SV D-Laiva av Brandsegg Søndre til Øyvind Gruben og SV Rampejegerens Brunla til Valeria Lindvåg.

NM lavland arrangeres av Vestfold fuglehundklubb. Under denne helgen skal NM-Lag arrangeres 8. oktober, NM-individuelt 9.-11. oktober.

Det har også vært arrangert en del fullkombinert røver. Det ble mange flotte premieringer. Den gjeveste premien er 1.AK fullkombinert som sidestilles med bl.a Cacit.

Tiurjegerens Solo av Sogneexpressen til Robert Brenden kan nå titulere seg med den gjeve tittelen INT.JCH gjennom sine resultater på høyfjell og utstilling. Tittelen er ennå ikke offisielt tildelt, da det tar litt lengere tid enn normalt hos NKK. Solo oppfyllet alle kravene, og oss bekjent så er Solo den første hunden i NVK som har oppnådd denne tittelen (Bilde av Solo/Robert)

Når det gjelder Norsk Vorstherhund cup, så registrerer vi at det er mange premieringer. Vi minner om at tidsfristen er 7 dager etter at premien ble oppnådd for å få resultatet registrert i NVC.

Når det gjelder konkurransedelen, så er det mange hunder som har klart 1.AK, og dermed er kvalifisert til å stille sine hunder i VK (vinnerklassen). Jaktrådet har jakt og apport prøver som en av våre viktigste oppgaver.  Derfor er det naturlig nok mye fokus på dette i denne artikkelen. Vi har en svært god rase som kan tilpasse seg forskjellige oppgaver, og styret setter stor pris på dere som velger å stille hundene på prøver lokalt. En ekstra takk til dere som drar land og strand rundt  på prøver og mesterskap. Det er også svært viktig at vår rase stilles i vinnerklassen og hevder seg.

Til slutt så oppfordrer vi dere til som har et bankende hjerte for prøver, å fortsette å stille hundene på flest mulig arenaer som apport, høyfjell, skog og lavland. Vi har allsidige hunder som kan hevde seg godt på alle disse arenaer.

Ha en riktig god høst!

Hilsen jaktrådet.