FH 01/2019: Godt nytt år fra Anders

FH 01/2019: Godt nytt år fra Anders

NVK-leder Anders Simensrud oppsummerer NVK-året 2018 med glede og stolthet.

Det skulle mye til å følge opp 2017 når det gjaldt resultater. Det å vinne alle NM lag gjør du ikke hvert år!

Likevel har 2018 vært et bra år sett med vorsteher-øyne. Vi har tatt sølv og bronse i NM lag. Strihårlaget tok bronse på NM høyfjell som vi arrangerte, og korthår tok sølv på NM lavland. Sterke prestasjoner er det!

Årets hunder er kåret

NVK-titlene, som alle tre blir regnet ut etter championatpoeng, gikk til

  • Årets vorsteher – SV A-Beethoven av Brandsegg Søndre til Rune Fossum
  • Årets Allroundhund – KV BJB Tiril til Espen og Linda Mari Dammen Moe
  • Årets unghund – SV Sølenrikets A-Karma til Geir Sve.

Gratulere til dere alle!  Dere blir invitert til årets DK som går av stabelen 16. – 17.2. Der blir det høytidelig utdeling av NVK-fat under middagen.

NVK har vært svært delaktig i to store saker i 2018. Fuglehundtinget i Bodø på våren med revisjon av jaktprøvereglene var det første. Der var det flere kontroversielle saker som vi hadde sterke meninger om. Vi sendte inn tre saker selv, men fikk kun gjennomslag for én av dem. Det
var innføring av apport i alle premiegrader på skog. Det ble det stort flertall for og gjelder fra 2019. Dvs. at det ikke holder med apportbevis på skog.

Det var også mange andre saker som hadde stor betydning for oss. Forslag som å fjerne 1. AK fullkombinert som inngang til NJCH fikk heldig hvis ikke flertall. Det samme hjalt fjerning av nnkalt rapport. Det gjelder å være våken i slike saker, og det var vi. NM lag-reglene har det også vært mye debatt rundt. Det blir som før, med presisering av noen praktiseringsregler.

Lavland-debatten har det også vært mye styr med, der leder har vært RU-representant i FKF sin lavlandskomite. Nestleder i NVK, Marius Kjønsberg, ble leder av RU (raseutvalget), og tidligere leder av NVKs avlsråd, Kai-Rune Johannessen, er leder av felles avlsråd. Det betyr at vi er med i styre og stell i fuglehund-Norge, og det er bra.

Det største og mest arbeidskrevende av alt i 2018 var å arrangere NM høyfjell, noe vi i NVK kun gjør hvert tolvte år. Dette har vært i fokus på alle styremøter i 2018. Vi er veldig fornøyd med arrangementet, og jeg takker alle som bidro til dette.

I 2020 skal vi arrangere NM skog. Vi har sendt ut en oppfordring til alle NVKs distrikter om å ta på seg dette arrangementet. Vi har satt en søknadsfrist til førstkommende DK midt i februar. Blir det flere søkere, noe vi håper, så tar hovedstyret en beslutning. NVK må søke i slutten av oktober til FKF og NKK.

Vi i hovedstyret ønsker dere alle en riktig GOD JUL! Vi håper på et fantastisk 2019 for vorsteheren.

Mvh leder

Anders Simensrud