Hilsen fra Jaktrådet

Hilsen fra Jaktrådet

Rune Fossum i NVKs Jaktråd oppsummerer året så langt, og svinger innom rypejakta. NM og andre høydepunkter.

Geir Fossum med Kvitsteindalens Hedda, stammor til valper fra Brandsegg Søndre
Geir Fossum med Kvitsteindalens Hedda, stammor til valper fra Brandsegg Søndre

Hei, alle sammen!

I skrivende stund har vi lagt bak oss de første ukene av rypejakta. Dette er jo årstiden som mange har jobbet og gledet seg til, og for oss jegere er høsten en gylden årstid med mange fine opplevelser (og noen frustrasjoner). Mange har nok i år opplevd stengte terreng og strenge kvoter i sør, mens det er bedre rapporter i norddelen av landet. Tross varierende rypebestander så håper vi de aller fleste av dere har fått noen fine situasjoner på hundene deres.

Jaktprøvene er også godt i gang og mange resultater har blitt registrert på NVC-cupen. Det er flott at så mange registrerer sine resultater, noe som bidrar til at NVC-cupen gir et veldig godt bilde av våre rasers resultater. Fortsett med dette så kan vi alle lese om hvor fantastisk gode hunder vi har.

Høydepunktet i høst er blant annet bronsje til strihårlaget under NM-høyfjell på Dovre. Ben av Raisjavri med Sigmund Nyborg, Gaundaldrømmens Rago med Walter Paulsen og Speldraget`s Golddigger med Randi Schulze. Sterk prestasjon i konkurranse med norgeseliten av fuglehunder.

Rune Fossum. Foto: Geir Sve
Rune Fossum. Foto: Geir Sve

De andre høydepunktene står Nuch N j(k)ch Speldraget`s Golddigger og eier Randi Schulze for. Hun ble i august kåret til Norges 3. beste jakthund 2014 under Jakt- og fiskedagene på Elverum. Golddigger og Randi har imponert med sin lange og flotte premieliste i 2014. Dette er  kjempereklame for våre raser. Store gratulasjoner for denne bragden. I tillegg ble den samme ekvipasjen sølvvinnere under NM-skog i Buhol med 1. premie i semifinalen. Nok en gang stor gratis.  Golddigger leder forøvrig NVC-cupen suverent før siste del av jaktprøvesessongen er over.

Vi vil også å gratulere med fire nye jaktprøvedommere fra NVK. Geir Henning Strøm, Kjetil Kristiansen, Alexander Kristiansen og Robert Brenden ble uteksaminert som nye dommere etter å ha bestått nesten tre års dommerutdanning. Dere bidrar til et viktig arbeid for våre raser, og vi ønsker dere lykke til som dommere.

NVK logoLykke til alle sammen både på jakta og på prøvene som gjenstår!

Rune Fossum,

NVKs jaktråd