Kallis: Nå letter vi!

NVKs leder Tore Kallekleiv er klar for høsten – er du?

Kjære NVK-medlemmer!

Vi skriver august, en måned vi lenge har sett frem til. Endelig skal vi få lov til å slippe våre atleter løs i marken igjen. Hvordan har det gått med årets klekking?

Har all snøen som har blitt liggende i fjellet denne sommeren i våre terreng hatt noen betydning? Lite insekter å se, hovedmenyen til våre hønsefugler de første leveuker. Har mår og revefangsten i vinter påvirket hønsfuglbestanden?

Mange spørsmål kverner i hodet på lederen i klubben …

Til helgen skal jeg til fjells for å taksere ryper, hvis været tillater dette. Jeg mistenker mye omlegging i år pga lite innsekt i sommer. Da er det fare for at kyllingene er små. Disse små livene skal ikke være lenge borte fra sin mor i drittvær på fjellet før det kan bli krise. Tenk på dette dere også når bikkja skal trenes de kommende uker.

Er du klar for årets prøver?

Vi har hørt om mange fremragende resultater for våre hunder på årets apportprøver, og dette gleder meg stort. Det er kjempeviktig at vi trener våre hunder slik at de kan fungere godt etter skuddet også.

En av NVKs største profiler, Randi Schulze og Speldragets Golddigger, ble i helgen kåret til Norges tredje beste jakthund.

Randi Schulze og Golddigger Foto: Hans Tore Skjørshammer.
Randi Schulze og Golddigger Foto: Jan Tore Skjørshammer.

Dette er særdeles god reklame for våre raser! La også dette være opptakten til det som skal skje på årets prøver.

Jeg håper våre medlemmer stiller skarpskodd, og med et solid grunnlag, når premier og pokaler skal deles ut i høst. Intet kan glede oss mer enn at vi ser våre vorstehhunder aller øverst på pallen. Gjerne i et par høystatusløp også!

NVK står som teknisk arrangør for to store høystatusløp i 2015. Oslo/Akershus-gruppen har påtatt seg oppgaven med å arrangere NM-skog i de fantastiske omgivelsene i Strangeskovene. Et stort arbeid er lagt ned.

Jeg håper at dette vil bli et høydepunkt i året hvor NVK feirer sitt åttiårsjubileum. Hovedstyret ønsker O/A-gruppen, med prøveleder Arne Eliassen i spissen, lykke til med arrangementet!

I slutten av september vil Harriet Wiggen være prøveleder når Norsk Derby skal arrangeres på Hjerkinn. Vi håper å se mange veltrente vorstehekvipasjer boltre seg på fjellet, og på premieutdelingen denne helgen.

Ønsker dere alle en riktig fin høst! Vis god sportsånd, og ta hensyn til andre brukere av utmarken når dere koser dere med VERDENS FLOTTESTE HOBBY.

Stå på  – rasen er i fremgang!

Kallis