Nytt ansikt i Avlsrådet

Nytt ansikt i Avlsrådet

Sigurd Nikolaisen er utnevnt til nytt medlem i NVKs Avlsråd.

Sigurd Nikolaisen
Sigurd Nikolaisen

Sigurd fyller plassen i stråhårrådet som ble ledig da Trude Lien «rykket opp» som ny avlsrådsleder etter Kai-Rune Johannessen som takket for seg etter en årrekke.

Til daglig studerer Sigurd medisin i Tromsø, han er relativt fersk strihåreier og blir med sine 23 år yngstemann i Avlsrådet.

Opprinnelig er han fra Helgeland, hvor han vokste opp med gårdshunder. Interessen for jakt med stående fuglehund ble tent i tenårene.

Han er i dag eier av en 3 år gammel hannhund, som han sier har lært ham mye om det å gjøre feil og prøve å rette dem opp igjen.

At han er interessert, målrettet og lærevillig er det mange som har erfart i møte med ham. Selv tror han kanskje noen har oppfattet ham som på grensen til plagsom, i sin store spørrelyst. Han har tatt kontakt med oppdrettere og erfarne eiere, og stilt spørsmål om linjer, egenskaper og tanker om avl.

Setter pris på å bli kontaktet

Sigurd sier han har tråla alle nettsteder som omhandlet strihåret vorsteh i søken etter informasjon.

-Avl er utrolig spennende, det er ikke fritt for sterke meninger og diskusjoner, men i all hovedsak ønsker vi det samme: det beste for rasen.

– Jeg håper å kunne bidra med litt entusiasme, og kunnskap i noen tilfeller. Jeg setter stor pris på samtaler om hunder/planlagte kull osv, så det er bare å ta kontakt, sier han.

Sammen med Sigurd består strihårsdelen av avlsrådet av Torgeir Dahl og Tor-Asle Eliassen.

Her er resten av Avlsrådet