Skogsfuglprøve 11.-12. nov. på Holleia

Skogsfuglprøve 11.-12. nov. på Holleia

AVLYST: 2023-utgaven av skogsfuglprøven ved Vikersund.

OPPDATERING:

Vi ser oss dessverre nødt til å avlyse skogsfuglprøven i Holleia førstkommende helg. Det har kommet mye snø som gjør forholdene meget vanskelige, og selv om det smelter mye akkurat nå, er det meldt om mer snø og kuldegrader inn mot helgen.

Forholdene vil gjøre det utfordrende både for fører og hund. I tillegg er adkomsten til flere terreng vanskelig som følge av at veiene ikke brøytes om vinteren.
Det vil være fare for usikker is på vann og bekker, og det ligger fra 20-40 cm snø i terrengene akkurat nå.

Vår vurdering er at det vil være uforsvarlig å gjennomføre prøven under disse forholdene. Vi synes det er veldig synd siden vi har god påmelding og tilgang på flere nye terreng som skal være godt besatt med fugl.

Skogsfuglprøven

NVK Buskerud inviterer til vår tradisjonelle skogsfuglprøve 11. og 12. november 2023 i Holleia-skogene ved Vikersund (ved Tyrifjorden/Hønefoss)

Prøveleder er Siw Magnussen. Mobil  92217045. E-post:
siw.magnussen@gmail.com

Partilister og ventelister:

Holleia skogsfuglprøve 2023 54-23032_partilister

Holleia skogsfuglprøve 2023 54-23032_ventelister

Base for sekretariatet vil være NVK-hytta på Holleia. Adressen er Sørliveien 55, Vikersund. Du finner den på Google Maps ved å søke på «NVK-hytta Holleia».
Oppmøtesteder for partiene blir annonsert når partilistene er klare.

Om skogsfuglprøve


For å bli tildelt premie på skogsfuglprøve, kreves det at hunder viser apport i forbindelse  med en jaktbar situasjon.

Deltaker har selv ansvar for å medbringe apportobjekt som skal være en jaktbar fugl (rype, rugde, storfugl, orrfugl, fasan eller rapphøns). Fuglen skal være hel, og skal godkjennes av dommer. Den kan være fersk, opptint, frossen eller tørket.

Premier

Vinner av prøven får et napp i Holleiaprøvens beste skogsfuglhund (håndmalt fat).
Ekvipasje som er premiert både på sommerens apportprøve og skogsfuglprøven på Holleia 2022, får napp i Kombinertfatet (håndmalt fat).
Terje Dyves minnepremie: Vinner av prøven får et napp i denne unike vandrepremien – en bronserype i full størrelse. Les om statutter og tidligere vinnere. 

Påmelding til prøven på vanlig måte på Nkk.no.
Påmeldingsfrist: 23/10

VELKOMMEN!