Vårhilsen fra NVK-leder

Vårhilsen fra NVK-leder

NVK-leder Anders Simensrud konstaterer at 2017 har startet svært svært godt. Men han trenger din hjelp til NVK-historien.

Vel overstått påske alle sammen!

Jeg vil starte med å gratulere alle med flotte resultater i vinter. Det er moro å følge med og se at vi hevder oss godt på vinterprøvene. Spesielt vil jeg nevne KV-laget som gikk helt til topps i NM vinter. Gratulere så mye til dem!

Anne Maj Krogh med Itza’s Heidi herjer i VK og leder NVC-cupen helt suverent etter vintersesongen. Gratulere med fantastiske resultater!

KV laget NM-gull vinter 2017: Anne Maj Krogh/Itza’s Heidi, Robert Brenden/Tiurjegernes Solo av Sognexpressen og Ulf Antonsen/Rypesteggens Ravna,
NM-gull: Anne Maj Krogh med Itza’s Heidi, Robert Brenden med Tiurjegernes Solo av Sognexpressen og Ulf Antonsen med Rypesteggens Ravna.

NVC

Når vi først er inne på NVC så jobber vi videre med å finne en god løsning på den. Det er ikke bra nok slik den fremstår i dag. Vi kommer til å bruke noen kroner for å få det til.

Norges lag i VM 2016
Norges lag i VM 2016

VM i Frankrike

Jeg vil også nevne VM i Frankrike i Herm siste helga i oktober. Der har vi ambisjoner om å gjøre det godt.

Vi hadde gode resultater fra Danmark i fjor. Håper spesielt mange, både damer og herrer, vil melde seg på til VM St. Hubertus, dvs VM i jakt.

Vi har vunnet før, og vil gjøre det igjen. Nina Smidtsrød vant i 2007, Randi Schulze i 2010

Vi har så mange dyktige jegere i Norge at her er det muligheter. Jegeren selv teller 70 prosent, og hunden 30 prosent. Det kreves litt engelsk-kunnskaper, sikker håndtering av våpen og skyteferdigheter. Følg med på nettsidene våre for informasjon. Regelverket ligger på FKFs hjemmesider.

Vandrepremier NVK
Vandrepremier NVK

Vandrepremier

I 2006 samlet vi inn de gamle vandrepremiene som vi fikk tak i, og innførte NVC (Norsk Vorsteh Cup). Vi har samlet disse premiene på klubbhytta til NVK Buskerud på Holleia (bildet øverst).

Der står bl.a. Jegerens pokal, Kennel Homanskogens vandrepremie, Show 2-pokalen, CH Finnis vandrepremie og Engelstads vandrepremie. Rypeviddas pokal har vi også fått fra nord.

Hvis noen kan historien fra starten og hvem som satte dem opp, hadde det vært fint hvis vi kunne fått en e-post om dette, så vi ikke glemmer historiene. Vi har selvfølgelig de opplysningene som står på nett under Jaktrådet/vandrepremier.

Camp Villmark og pinsesamling

NVK-stand på Camp Villmark 2017. Foto: SKH
NVK-stand på Camp Villmark 2017.

NVK-stand på Camp Villmark 2017.

Jeg vil takk Oslo/Akershus-gruppa for jobben de gjorde under Villmarksmessa første helga i april. Der fikk jeg høre mange fine tilbakemeldinger.

Den samme gruppa skal også ha årets landssamling i pinsen første helga i juni. Håper det kommer vorsteherfolk fra hele landet på denne samlingen, ikke bare østlendinger. Det er nemlig det som er meningen med en landssamling.

SVK 100 år

Den svenske vorstehhundklubben fyller 100 år dette året, og vi håper flere NVK-medlemmer vil ta turen over på de forskjellige arrangement de skal ha gjennom året.

Jeg selv og NVKs nestleder Marius Kjønsberg skal representere NVK på avlskonferanse og jubileumsutstillingen 17.-18. juni i Härnösand.

SVK 100 år logoVorsteherhilsen,

Anders

PS. Minner om NVKs Visjonsplakat som gir gode råd om hva vi vil med klubben og tips om hvordan du opptrer i sosiale medier. Last den gjerne ned og heng på veggen der hundefolk møtes.