Velkommen til apportprøve på Holleia

Velkommen til apportprøve på Holleia

NVK Buskerud inviterer til apportprøve i tiurens rike 22. og 23. juli.

    Dugnadsgjeng Holleia

Holleiaprøven er tradisjonelt Norges største apportprøve, og vi håper at mange vil finne veien til leirstedet Sørli i Asbjørnsen & Moes eventyrskoger ved Vikersund, også i år.

Som vanlig lover vi et sosialt arrangement i flotte omgivelser, som er egnet for hele familien. I tillegg til prøven, blir det mulighet for fiske og bading, barn og hund-konkurranse, grilling, eliteapport, lagkonkurranse, utlodning og sosialt samvær. Vi tenner opp grillene fredag kveld, og deretter går det slag i slag til søndag ettermiddag.

Nytt i år: Elektronisk påmelding

Påmelding til prøven gjøres på web ved å gå inn på www.nkk.no og videre inn på terminlisten for apportprøver, og trykke på lenken der. Prøvenummer er 55-17014.

Startkontigent er kr. 375 ved påmelding på web innen fristen 7. juli.

Forsinket påmelding / manuell påmelding koster 50 kroner ekstra. Dette er i tråd med nye regler og takster som er vedtatt av Fuglehundtinget: Dyrere jaktprøver

Merk at når du melder på, vrlhervdu dag sluk:

UK1 og AK1 er lørdag

UK2 og AK2 er søndag

Vandrepokal til beste lag

Prøveleder er Thomas Svane Jacobsen, e-post: tsjac@icloud.com. Mobil 415 10 668

Opprop kl. 8 og 12

Vi fortsetter i år praksis med todelt opprop.

Vanlig opprop for UK- og AK-hunder er på hovedbølet på Sørli kl. 08.00.

NB: Opprop nummer 2 gjelder bare AK-hunder med egen fugl. Oppropet er på parkeringsplassen ved vannapporten. Til deg som vil møte på det sene oppropet: Send e-post til prøveleder.

Vi ber dagsbesøkende om å parkere nede ved vannapporten, også på morgenkvisten før kl. 8, fordi det ikke er plass til å snu biler inne på tunet. Derfra er det et par hundre meter opp til hovedbølet. Det er gangavstand til alle øvelser.

Klubbfugl: Duer og ender. Avgift 150 kroner per dag.  Kontonummer 15038270947.

Meld deg som frivillig

En stor prøve som Holleia trenger mange frivillige. Dersom du bidrar, får du også fordeler som gratis opphold, bespisning og grønt kort på prøven. Les mer om hva vi trenger hjelp til her: Vi trenger frivillige hjelpere.

Overnatting

Det er mulig å sette opp telt, campingvogn og bobil på prøvestedet. I tillegg er det mulighet for å leie hytte, stabbur eller rom på låven, samt overnatting på sovesal i hovedhuset. Overnatting reserverer du ved å kontakte Anders Simensrud: anders.simensrud@jbv.no eller mobil 40841501.

Hver og en sørger for egen mat, men vi kommer til å ha salg av blant annet brus, kaffe, vafler, kake og pølser fra kjøkkenet under prøven. På tunet har vi dessuten pumpe med verdens friskeste drikkevann!

Eliteapport

Lørdag blir det som vanlig eliteapport for de hundene som har hevdet seg best i dagens konkurranse. Det pleier være stor moro.

Frøken Kalla apporterer hare.

I tillegg blir det lagkonkurranse. Hver lag skal bestå av en UK-hund og to AK-hunder. Påmelding på stedet.

Fine premier

Vi har også i år sikret oss fine sponsorer som leverer forpremier til apportprøvevinnere og premier til utlodningen. Blant premiene kan nevnes treningskort og villsvinjakt! Det er fortsatt dårlig mobildekning på Holleia, så ta med kontanter!

Sauebevis obligatorisk

Det er sauer i området, så det er absolutt nødvendig å ha sauerenhetsbevis for å starte på prøven. Dette kommer til å bli sjekket. Uten slikt bevis vil du dessverre bli nektet start.

Husk også at det er båndtvang under hele prøven, og absolutt forbud mot å slippe hund i terrenget utenom prøven. Vi har hatt noen uheldige episoder, og må understreke dette. Det handler både om respekt for viltet, og for grunneieren som er så raus at vi får bruke det flotte terrenget til vår apportprøve.

Slik finner du frem:

Kart i Google maps: https://drive.google.com/open?id=1FHXTAtSwA5MJSSOmeCLNbWpobYQ&usp=sharing

Velkommen til Holleia!