Apportprøve på Holleia – premielister

Apportprøve på Holleia – premielister

NVK Buskerud ønsker velkommen til en av Norges største apportprøver i tiurens rike 22. og 23. juli 2023.

Over 200 påmeldte

Det er over 200 påmeldte til årets prøve, så vi ber alle lese partilistene og møte opp på øvelsen de står oppført på fra start.

Det er opprop klokka 9 (UK og AK) og kl. 12 (kun AK).

Alle øvelsene er merket med tydelige skilt. Vennligst plasser biler slik at du ikke sperrer for andre eller for eventuelle nødetater.

Med smidighet og litt tålmodighet, håper vi at alle skal få en trivelig helg, sammen med to- og firbente venner.

Velkommen!

Vi byr på hyggelig stemning i Asbjørnsen & Moes eventyrskoger ved Vikersund.

Som vanlig lover vi et sosialt arrangement i flotte omgivelser. I tillegg til prøven, blir det mulighet for litt aktivitet for barna. Vi fyrer selvsagt opp grillen – med forbehold om opphevet brannforbud. Vi forsøker også i år en spennende eliteapport. Loddsalg med fine premier blir det også (vipps eller kontant), og sosialt samvær.

Det blir også i år campingområde i sandtaket, men vi satser på å samles for grilling og premieutdeling nede ved NVK-hytta. Ta gjerne med egen grill hvis du har, da klubbens ikke er av de største.

Ta også med bord og stoler. Vi setter opp noen store telt, men vi har ikke nok stoler eller bord til alle, så dette må man ta med selv.

Prøveleder:  Wenche Due Hansen, mobil: 90681829, mail: wenchedue@gmail.com

Dommeransvarlig/teknisk delegert: Anders Simensrud

Opprop kl. 9 og 12

Oppropet blir i deltakercampen i sandtaket. Det er skiltet like etter betalingsdommen fra klokka 8. Bompenger kr 75 betales med kort.

Det blir vanlig opprop for UK- og AK-hunder kl. 09 begge dager.

Vi fortsetter også i år med et ekstra opprop klokka 12 – kun for AK.

NB: Opprop nummer 2 gjelder bare AK-hunder. Dette oppropet er på parkeringsplassen ved AK-vannapporten (vil bli skiltet). Til deg som vil møte på det sene oppropet: Send e-post til prøveleder.

Apportvilt

Alle må ha med eget apportvilt, i henhold til de nye reglene som sier:

«I tillegg til fersk eller opptint fugl, tillates tørket og frosset fugl. Alle fugler kan ha fjernet brystfileter, som kan erstattes med noe som er egnet. Fuglene skal ha en gjenkjennelig form. På vannøvelsen tillates dummy som det er påsatt fjær/vinger fra jaktbare fuglearter. Det er ikke tillatt å bruke nett rundt fugler, med unntak av vannapporten hvor det tillates på tørket fugl, fugler uten brystfileter, og dummy til vannapporten skal i all hovedsak være dekket av fjær (minst 90%).

Som slepefugl anbefales det å bruke fersk eller opptint fugl. Det er ikke krav til at det benyttes samme art til å slepe-sporet som det som legges på sporenden».

Se mer om de nye regler om lovlige apportobjekter her.

Duer (frosne) kan kjøpes FØR prøven. Vi har ikke ubegrenset, så det er prinsippet førstemann/kvinne til mølla som gjelder.

Til SPOR: NVK Buskerud har med DUE som slepefugl. Ønsker du en annen art av slepefugl, må du selv sørge for dette. Slepefuglen skal være klar med snor festen til fuglen.

Overnatting

Det er mulig å sette opp telt, campingvogn og bobil på prøvestedet. Overnatting koster kr. 100 for hele helgen og kan vippses til #608390 – merk med overnatting Holleia.

Det er tilgang på festivaltoaletter i deltakercampen.

Vi har ikke tilgang til drikkevann, dette må alle sørge for å ha med seg selv.

Andre alternativer for overnatting i nærheten:

Vannapport Holleia

Eliteapport

Lørdag blir det som vanlig eliteapport for de hundene som har hevdet seg best i dagens konkurranse. Det pleier være stor moro.

Beste hund vinner den flotte vandrepremien Holleiafatet. Fatet går til den beste AK-hunden, oppsummert etter 2 prøvedager.

Lagkonkurranse

I tillegg blir det lagkonkurranse. Hvert lag skal bestå av én UK-hund og to AK-hunder. Påmelding på stedet. Premien er en stor vandrepokal i nesten helt ekte sølv.

Fine premier

Vi har også i år sikret oss fine sponsorer som leverer premier til apportprøvevinnere og premier til utlodningen.

Det er fortsatt dårlig mobildekning på Holleia, og nærmeste minibank er i Vikersund sentrum, så ta med kontanter!

Sauebevis obligatorisk

Det er sauer i området, så det er absolutt nødvendig å ha sauerenhetsbevis for å starte på prøven. Dette kommer til å bli sjekket. Uten slikt bevis, vil du dessverre bli nektet start.

Husk også at det er båndtvang under hele prøven, og absolutt forbud mot å slippe hund i terrenget utenom under avprøvingen. . Respekteres ikke dette, kan det dessverre føre til at du må reise hjem.

Vi har hatt noen uheldige episoder, og må understreke dette. Det handler både om respekt for viltet, og for grunneieren, som er så raus at vi får bruke det flotte terrenget til vår apportprøve.

Meld deg som frivillig

Under en så stor prøve som Holleia, trenger vi mange frivillige. Dersom du bidrar, får du et grønt kort på prøven (du får snike i køen), så vi trenger fortsatt flere frivillige hjelpere.

Slik finner du frem:

Adresse: Sørliveien 55, Vikersund (Modum kommune)

Kart i Google maps: NVK-hytta Holleia

https://drive.google.com/open?id=1V7nyl3LuvBNR7AAebM-On2f5aq0&usp=sharing 

Velkommen til Holleia!

Påmelding

Påmelding til prøven gjøres på nett ved å gå inn på www.nkk.no og videre inn på terminlisten for apportprøver, og trykke på lenken der. Prøvenummer er 55-23018.

Startkontingent er kr. 375 ved påmelding innen første frist 1. juli. Utsatt frist: 17. juli koster 50 kr ekstra.

VIKTIG!  Det vil ikke bli mulighet for etteranmelding når utsatt frist har gått ut. Dette er vedtatt av NKKs Jakthundkomite.

Merk at når du melder på, velger du dag slik:

  • UK1 og AK1 er lørdag
  • UK2 og AK2 er søndag