Ny distriksleder i Buskerud: Wenche Due Hansen

Ny distriksleder i Buskerud: Wenche Due Hansen

Wenche Due Hansen har overtatt som leder i NVK Buskerud, og har sekken full av spennende planer.

Sik presenterer Wenche Due Hansen seg:

Litt om meg:

Mitt navn er Wenche Due Hansen, og jeg er gift med Arild Walter Hansen. Vi bor i skogkanten på vestsiden av Lierdalen. Vi har to2voksne barn (Linda og Torbjørn), to barnebarn og selvfølgelig vorstehere i hus.

I skrivende stund har vi fem KV,  én på 10,5 år, to på 7 år,  én på 1 år og én på fire måneder.  Alle hundene er familiemedlemmer, så her i huset blir det trangt i sofaen, her skal alle få kos.

Da Arild og Torbjørn driver firma sammen, kommer også Torbjørn med sine to korthår, én på 3 år og én på 10 måneder hjem til meg hver dag. Da blir det enda trangere i sofaen, men kos får alle uansett antallet.

Våre hunder:

  • Alphäxans Metallica
  • Fugleskogens Noomi
  • Suldølens Tullamore,
  • Gapahukens Rammstein
  • Masterbakkens SnøRypa.
  • Husängens Shady (Torbjørns)
  • Gapahukens Katana (Torbjørns)

Kennel Gapahuken

Vi er innehavere av Kennel Gapahuken sammen med Torbjørn, så noen kull gjennom årenes løp har det også blitt.

Vår første fuglehund fikk vi i 1990, da en langhår. Etter hvert som årene har gått, har det blitt mange hunder. Vi har hatt gordonsetter, drever og nå korthår, så noe erfaring har jeg.

Jegerprøven tok jeg i år 2000, så da ble den aktive jeger født i meg. Etter det har det blitt mange jakt-turen hvert år både i Norge og i Sverige.

Jakt i Meråker 2021

Konkurranseinstinkt

Jeg er Fase I-instruktør og samtidig instruktør via Hundskolan Vision Mattias Westerlund. Dermed blir det noen kurs i løpet av året sammen med flere instruktører. Men det er først og fremst kurs i apport jeg er med på.  Apport er en aktivitet som kan trenes på hele året, uansett om du er inne eller ute, og det liker jeg.

Fugleskogens Noomi og Wenche Due Hansen, apportprøve Holleia 2018
Med Nero på apportprøve på Presteseter

Jeg liker å gå på apportprøver og jaktprøver i alle grener. De som kjenner meg, vet jeg går inn i «bobla mi» rett før det er min tur, uansett om det er apportprøve eller jaktprøver.

Da er det ikke lett å få kontakt med meg, for da slår konkurranseinstinktet inn. Jeg liker å jobbe sammen med hundene, så da er det full fokus/konsentrasjon og kontakt.

 

Distriktsmester 2017

Fint i Sverige

Vi kjøpte oss et torp i Sør-Sverige for noen år tilbake. Dit reiser jeg så ofte jeg kan for å trene hundene.

Nå når det er vinter, er jeg ikke så aktiv med hundene som jeg skulle ønske. Men så fort våren nærmer seg, blir aktiviteten på topp igjen.

Da blir det å holde flere kurs, så trene hundene for prøver og jakt. Og så når høsten kommer, blir det premiere-jakt i Sverige, og deretter tilbake til premiere-jakta i Norge.

Videre utover høsten blir det mere jakt, men også å trene hundene litt mere rettet mot jaktprøver.  Vi har først og fremst fuglehunder for jakt og kos.

Wenche Due Hansen og Tullamore

Buskerud-gruppa

Aktivt medlem i NVK Buskerud har jeg vært i mange år, så «ny» i miljøet er jeg ikke.  Så da jeg ble spurt om å overta som leder, kjente jeg det vokste et engasjement i meg.

Syntes dette var veldig hyggelig og spennende.

NVK Buskerud har alltid vært en aktiv klubb, men pga koronaen ble det mindre aktivitet. Viken fylke ble alltid hengende etter pga restriksjonene, og av den grunn har kanskje ikke klubben kommet ordentlig i gang igjen.

Som ny leder for NVK Buskerud håper jeg å være med på å bidra til å øke aktiviteten.

Wenche Due Hansen

Nye aktiviteter

Det nye styret består, foruten meg, av nestleder Anders Simensrud, kasserer Thomas Svane Jacobsen, styremedlem Wenche Dørmænen, styremedlem Gerd Alveberg, styremedlem Karsten Erle Madland og varamedlem Ivan Norberg.

Vi satser på å få til en allsidig og innholdsrik terminliste for 2023. Følg med på siden vår her (Terminlista ligger i høyremargen), og i Facebook-gruppa til NVK Buskerud.

På FB-siden vår, ønsker vi også å dele bilder fra prøver og aktiviter blant våre medlemmer. Der kommer det også info om nye og spennende aktiviteter. Det er hyggelig om flere benytter FB-sidene våre tilå dele fine bilder, tekster og kanskje noen skryte-historier!

NVK-hytta på Holleia

Kontakt: Wenche Due Hansen

Leder (t.v.) og nestleder i Buskerud på årets Distriktskonferanse

Nye ansikter i styret:

Nestleder Anders Simensrud

Har hatt vorstehhund siden 1990. Startet med LV Dino, men har nå flere KV. Han er jaktprøve-dommer, apport-dommer, aversjonsinstruktør hund/sau.

Har vært leder for NVK Buskerud over flere år. Har vært leder av NVKs hovedstyre i 5 år, Har sittet i NVKs jaktråd i 5 år.

Styremedlem Karsten Erle Madland

Jobber som prosjektleder i byggebransjen. Opprinnelig fra Kristiansand, men bor nå i Lier sammen med kone og tre barn.

Har hatt vorsteher siden 2015 og har nå to KV-tisper: Høgdalias ENS Roxy (8 år) og Gapahukens FTH Lara (2år). Begge brukes aktivt på jakt.

Styremedlem Ivan Norberg

Jobber som prosjektleder i byggebransjen. Er fra Sverige og flyttet til Norge i 1987.

Bor nå i Hyggen i Asker kommune med samboer. Har hatt vorsteher siden 2008, og har nå KV Gapahukens FTH Kenzo (2år), som brukes aktivt på jakt.