Nytt medlem i Avlsrådet: Karina Kolflaath

Nytt medlem i Avlsrådet: Karina Kolflaath

Karina er en dreven jeger og jaktprøvedeltaker, og vil bidra med sin kunnskap om korthår inn i NVKs avlsråd.

Slik presenterer Karina seg selv:

Høstjakta 2023 – Cabela og Jiertta

Mitt navn er Karina Kolflaath, og jeg bor i Tromsø. Jeg har hatt vorstehhund korthår siden 1986 og har vært medlem i Norsk Vorstehhund klubb fra samme tidspunkt.

Oppdretter

Jeg hadde mitt første KV-kull i 1992 (Faya-Tell). Fra dette kullet kom blant annet NM-vinner Irgas og Arctic Cup-vinner N UCH Lappi.

Irgas ligger bak en rekke korthår i både Norge (123), Sverige og Finland. Senere har det blitt noen kull, og verd å nevne fra eget oppdrett er min N JCH N UCH Gappo (Tikka-Martin’s Lomax) som jeg deltok med på NM-lag. Også hans kullsøster N UCH Raissa ble en dyktig jeger, og ble Nord-Norsk mester skog. I dette kullet var 4 av 6 VK-hunder i ung alder.

Etter hvert ble jeg medeier i Markusfjellets kennel sammen med min datter som driver oppdrett av gordon setter. Vi er i dag en del av Team Troll Fuglehund. Velkjente N J(K)CH N JCH Markusfjellets GDF Raipas kommer også fra vårt oppdrett.

I dag har jeg Rugdelias ZAE Cabela og Langsundets Jiertta.

Friår på Finnmarksvidda

Jeg er aktiv jeger og tilbringer mesteparten av min tid på fjellet i Troms og på Finnmarksvidda. Bruker hundene mine året rundt.

Når det ikke er jakt, blir det turer med pulk om vinteren og kløv om sommeren. Mine beste minner med hundene er
fra et friår hvor vi bodde over ett år på Finnmarksvidda med fire korthår.

Helse og gemytt er viktigst

Hovedfokus i mitt arbeid med rasen er helse og gemytt. Jeg er nok mer opptatt av helsestatistikk og helsedata enn titler i stamtavla.

Deretter kommer evne til samarbeid, jaktegenskaper og viltfinnerevner.

Dette blir min andre økt i avlsrådet for rasen, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene. Har deltatt noen år tidligere i avlsrådet frem til 2019, og tok også i 2019 Norsk Kennel Klub (NKK) sitt avlsrådkurs.

I forrige runde i avlsrådet hadde jeg blant annet ansvar for å koordinere arbeidet med RAS (rasespesifikk avlsstrategi) og avlsplanen for vorstehhund korthår.

Nye avlsplaner

Det skal nå i samarbeid med NKK utarbeides nye avlsprogrammer for samtlige raser, så vi går inn i en spennende fase.

Avlsprogrammene skal fremme avl av friske og funksjonelle hunder, – hunder som kan leve et langt og sunt liv.

Av tidligere organisasjonserfaring som er relevant for jakt og hundesporten, kan nevnes at jeg hatt lederoppgaver i flere ledd regionalt og lokalt i NJFF. Jeg er per i dag også styremedlem i NVK Troms.

Kontakt:

Karina kan nås på mobil: 414 12 838 og epost: karina.kolflaath@gmail.com

 

Her finner du oversikt over resten av medlemmene i Avlsrådet.