To nye medlemmer i NVKs avlsråd

Styret har utnevnt to nye medlemmer i klubbens avlsråd.

Lv-Jorunn Karlsen med hunder

Liv-Jorunn Karlsen er ny rasekontakt for langhår

Liv-Jorunn Karlsen med sine langhår

Karlsen er oppvokst og bosatt i Gausvik, 3 mil sør for Harstad. Til daglig jobber hun som enhetsleder ved Pedagogisk-psykologisk tjeneste i Harstad kommune, med master i spesialpedagogikk og videreutdanning i ledelse.

Hun er leder i Harstad og Vesterålen fuglehundklubb, er med og arrangerer jaktprøver og utstillinger, og er godkjent FKF fase 1 instruktør.

Snørekjøring, skiturer og fjellturer eller sykkelturer med hundene er også en del av hverdagen min. Pluss jakt og jaktprøver. Hun har hatt stående fuglehund i 14 år.

I dag har hun to langhårede vorstehhunder: Fjordlandets Juno på 5,5 år og Langvassåsens Luna på 3 år. Begge er jaktpremiert og fullcertet. I 2015 ble Fjordlandets Juno starten på Kennel Langvassåsen med oppdrett av langhår.  Juno har hatt to kull, og planen er et nytt kull med Luna.

Ingeborg Nina Nygaard er ny rasekontakt for korthår

Ingeborg er 43 år, bor i Salangen, men jobber i Bardu i indre Troms som landbrukssjef.

Hun er utdannet Cand. Agric (Sivilagronom), ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Institutt for husdyrfag på Ås, med hovedoppgave: “Direkte og maternale effekter på lammevekter". Hun forteller at oppgaven var et ledd i avlsarbeidet for å forbedre egenskapen morsevne i avlsmålet til den norske sauen. Etter studiene jobbet hun i nesten 2 år som seminkonsulent i Norsk sau- og geit, før hun flyttet til nord i 2001.

Med på flyttelasset var Rugdelias JMG Cogito som var familiens første KV. Hun husker ennå et godt råd hun fikk: «Husk at du aldri skal bli svett når du fører hund» og «Det er hunden som skal tilpasse seg dere, ikke omvendt».

– Noe rett gjorde vi, for til tross for at han var vår første hund, ble han N JCH N J(K)CH N S UCH, sier hun.

Etter «Gito» fikk hun beholde en paringsvalp fra Berkåk, INT N S UCH N JCH N J(K)CH Haugtuns BRC Ergo Sum. I tillegg har hun hatt INT N S UCH Lofotrypas DNC Tierra, og hennes datter Irskesjøens ATH Anna.

Nå er det noen år siden hun har deltatt på jaktprøver, men i 2015 kjøpte familien Huldremyras BKP Eris der «Gito» ligger bak på begge sider. Eris har 1. UK og planen er å stille i AK i år.

Styret i NVK ønsker de to nye medlemmene i avlsrådet lykke til å gjerningen, og håper at medlemmene vil søke deres råd i avlsspørsmål!