Karina Kolflaath trer inn i Avlsrådet

Hovdstyret i NVK har oppnevnt Karina Kolflaath til nytt medlem i Avlsrådet.

Karina Kolflaath med tre vorstehhunder og ryper
Karina Kolflaath med tre vorstehhunder og ryper

 

Hovedstyret i NVK har opnevnt Karina Kolflaath til nytt medlem i Avlsrådet etter Tommy Andersen som trer ut av rådet etter eget ønske.

Slik presenterer Karina seg:

Mitt navn er Karina Kolflaath og jeg er bosatt i Tromsø. Min største interesse i livet er KV – og hundeholdet har vært en livsstil gjennom mange tiår. Mitt hovedfokus i hundeholdet for stående fuglehunder er hundens gemytt, helse og funksjon.

I dag har jeg tre KV, og mine hunder er i bruk året rundt. Jeg jakter høst og vinter, bruker de foran pulken på vinterturer i fjellet og de bærer kløv om sommeren. Jeg har også hatt andre raser tidligere, blant annet Grønlandshund, Siberian Husky og Flatcoated retriever.

Topphendelser fra mitt liv med KV var å få delta på NM-lag med min N JCH N UCH Gappo, samt ett friår for å leve med fire egne KV på Finnmarksvidda hvor vi brukte hundene stort sett hver eneste dag.

Jeg er innehaver av Markusfjellets kennel sammen med min datter Agneta Kolflaath Kajander. Jeg har hatt KV siden 1986, og har deltatt på jaktprøver gjennom 20 år. De siste årene har det av ulike årsaker vært opphold med jaktprøver, men jeg prøver meg nå videre med unghunden.

Min aller første KV, Faya, kjøpte jeg i 1986 fra Stein Schwenke i Tromsø. Hun var etter N UCH Varingkollens Lissi og Kajsamarkens Arras. Fra mitt oppdrett kommer blant annet Irgas (Vinner NM Vinter 1998), hans søster Lappi (Vinner Arctic Cup 1994), min egen NUCH NJCH Gappo (NM-lag 2002) og N JCH NJ(CK)CH Markusfjellets Raipas.

Av tidligere organisasjonserfaring som er relevant å nevne i denne sammenhengen, er ulike tillitsverv i NJFF, både på fylkesnivå og i ulike lokalforeninger. Jeg har min utdanning fra Universitetet i Tromsø, og til daglig arbeider jeg hos Fylkesmannen i Troms.

Jeg takker for tilliten med å bli valgt inn i avlsrådet for KV og skal gjøre mitt beste sammen med øvrige representanter i rådet for å fremme denne fantastiske rasens kvaliteter på beste måte.

NVK ønsker Karina Kolflaath velkommen!