Nytt medlem i SV avlsråd

Nytt medlem i SV avlsråd

Styret i NVK har oppnevnt Tone Jorde som ny avlsrådgiver i klubben.

Hun overtar plassen i SV-avlsrådet etter Tor Asle Eliassen som hadde bedt om avløsning etter mange år som strihårskontakt. Styret har basert oppnevnelen på en varm anbefaling fra avlsrådets leder, Trude Lien, som sier rådet har vært i kontakt med svært mange i strihårsmiljøet i prosessen.

Tone Jorde og Abel. Foto: Bente Holm

Tone Engløkk Jorde er 51 år, hun er oppvokst på Fåberg ved Lillehammer og bosatt i Oslo. Til daglig jobber hun som seksjonsleder i Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon, med 22. juli-senteret, sentralbord og bibliotek.

Av utdanning er hun ingeniør med videreutdanning innen HR og ledelse.

Tone har hatt egen hund siden hun var 12 år gammel. Det startet med to labradorer som ble brukt til utstilling, trekk og apport. Siden 2007 har hun hatt to strihår, først Gressfjellets Storm, og nå Abel av Røssmyra. Dette har vakt hennes interesse for den allsidige vorstehhunden, og for avl og linjer.

Med en frilufts- og jaktinteressert familie får Abel mye aktivitet med tur, jakt og trekking.

Jaktprøver for stående fuglehund er nytt, men de siste to årene har Tone og Abel trent og forsøkt seg på flere grener, selv om det ikke ar vært stang inn ennå – bortsett fra på apport. Med Bente Holm som Abels oppdretter, kommer nok ikke det siste som noen stor overraskelse.

-Vi synes det er moro, men innser også at vi fortsatt har mye å lære, sier Tone Jorde.

Kontaktinformasjon:

  • Tone Engløkk Jorde
  • Adresse: Bergtunveien 5B, 1087 Oslo
  • E-post tone.jorde@dss.dep.no
  • Telefon: 99279249

Her er en oversikt over de øvrige rasekontaktene i avsrådet