Dette er Roger Brenden, den nye NVK-lederen

Dette er Roger Brenden,  den nye NVK-lederen

Med fire hunder, full jobb og skolebarn i huset,har Roger egentlig mer enn nok å gjøre. Men han trekker likevel gjerne i ledertrøya etter Anders Simensrud.

Roger overtok toppvervet i Norsk Vorstehhund klubb etter Anders Simensrud på representantskapsmøtet i NVK søndag 6. juni.

Både avstemningen (akklamasjon) og kartleggingen som valgkomiteen hadde gjort i forkant, fortalte om høy tillit og begeistring i rekkene. Smilene er brede overalt.

Den nye NVK-lederen nyter meget høy anseelse. Han berømmes for sin vennlighet, fagkunnskap, diplomatiske og pedagogiske evner, ro og for godt humør.

Det siste året har Roger sittet som fast møtende vara til hovedstyret. Han er tidligere leder i NVK Innlandet og har erfaring som prøveleder på en rekke jaktprøver. Han er også godt i gang med utdannelse som jaktprøvedommer, og har Kongsvold 1 på høstens timeplan.

Etter valget takket han representantskapet for tilliten. Han berømmet avtroppende leder Anders Simensrud for hans innsats som klubbens fremste tillitsvalgte gjennom flere år, og takket på vegne av klubbens medlemmer for den tid og de krefter Anders hadde brukt på fellesskapet.

Vil være åpen og tilgjengelig

Roger sier han vil bygge videre på det positive arbeidet som er gjort i hovedstyret.

Han sier at han ønsker tettere kontakt med distriktene, med vekt på åpenhet og tilgjengelighet, og han sier han håper at distriktene ville bruke hovedstyret aktivt slik at organisasjonen kan fungere godt.

Roger Brenden med familie

Roger er 48 år gammel, gift med Lillian som han har to barn med. Familien bor på et småbruk i Hernes, litt øst for Elverum. Til daglig jobber han i Elverum kommune som ingeniør i Vann- og avløpseksjonen. I nærmiljøet han han brukt mye tid som fotballtrener og i diverse frivillige verv.

Jakter med fire KV

Familien Brenden består også av fire korthårvorstehere, og de har kennelnavnet Lillerønningen.

Roger startet å jakte da han var 14 år. Han forteller at han og kona Lillian kjøpte deres første hund i 2001 (gordonsetter), og fra da jaktet han kun med hund.

Den første vorsteheren kom i 2009, KV Tiurjegerns Aragorn.

-Aragorn lever enda, han sliter litt med alderen, mEn henger da med selv om hørselen så og si er borte, forteller Roger.

I dag har de fire KV. To av dem er eget oppdrett, etter avlstispa Tiurjegerns Prinsesse Leia.

KOSER SEG I STUA: Lillerønningens Alan og Lara med mor Tiurjegerns Prinsesse Leia i midten
STOLT HUNDEFØRER:  1.AK til Prinsesse Leia på Bittermarka i 2016
PRØVER BRA, MEN JAKT ER BEST: Roger Brenden fikk denne tiuren i bakken med hjelp fra Aragorn og Prinsesse Leia i 2017.

 

Kontaktdata Roger Brenden