Kongens heder til Vigdis og Per

Kongens heder til Vigdis og Per

NVKs gullmerkemedlemmer Per H. og Vigdis Nymark er hedret med Kongens fortjenstmedalje.

Anledningen var Norsk Irsksetterklubbs 100 årsjubileum som ble feiret på Dombås lørdag.

Vigdis og Per får medaljene for sin over 50 år lange innsats innen hundesporten.

Begge er høyt premierte både nasjonalt og internasjonalt innen hundekjøring. Vigdis brøt kvinneforbudet da hun stilte til start i Seppalaløpet i 1969 under Pers navn, og ble nr. 4!

Begge er utdannet eksteriørdommere for et stort antall hunderaser, de er jaktprøvedommere for stående fuglehunder og  instruktører på høyeste nivå.

De har også stått sentralt i utdanning av dommere og instruktører i NKK, og har som frivillige deltatt i opprettelsen av mange hundeklubber.

Ved siden av denne imponerende innsatsen for å legge til rette for andre innen hundesporten,  har de deltatt i utstillinger og prøver med egne hunder, og har tross høy alder hele 7 champions hjemme i huset i Trondheim.

Det var ass. fylkesmann Eli Blakstad i Oppland som leste opp kongens begrunnelse og delte ut medaljene under NISKs jubileumsmiddag på Dombås.

Hedersbevisningen ble også markert morgenen etter med en kort tale av leder i sentralt dommerutvalg i FKF, Reidar Nilsen, før oppropet på autorisasjonsprøven på Dovrefjell. Dommere, kandidater og prøvedeltagere applauderte nyheten.

På bildet gratuleres Vigdis Ellinorr og Per Harald Nymark av Reidar Nilsen. Foto: Signe Karin Hotvedt

NVK gratulerer mottakerne som nå er invitert i audiens hos kong Harald!