NVKs gullmerke til Nina Smidtsrød

NVKs gullmerke til Nina Smidtsrød

Hundekjøreren, jaktprøvedeltakeren og oppdretter Nina Smidtsrød ble lørdag hedret med NVKs utmerkelse, Gullmerket.

Nina Smidtsrød får NVKs gullmerke av Anders Simensrud
Nina Smidtsrød får NVKs gullmerke av Anders Simensrud

Hedersbevisningen ble utdelt til Nina under festmiddagen på årets distriktskonferanse på Olavsgaard hotell ved Lillestrøm.

Konkurransemenneske

I sin tale til den ferske gullmerkeinnehavneren, sa NVK-leder Anders Simensrud:

«Nina er et konkurransemenneske av rang. I meget ung alder startet hun med hundekjøring. Hennes første NM-gull ble vunnet med Kongstorps Aron, en hund hun hadde lånt av naboen.

Dette ga mersmak og i alt fikk hun 6 NM-gull. Nina vant også Nordisk, og senere ble hun første kvinnelige EM-vinner. Hun hadde også oppvisning med sine vorstehere under OL på Lillehammer.»

Startet i 1982

Ninas første egeneide vorsteher ble Draque’s Røffie, født i 1982. Senere kjøpte hun Pedro og tre tisper fra to ulike linjer. Disse hundene ble stammen bak hennes kennel i dag.

Flere av gutta i hundekjørermiljøet drev også med jakt og inspirerte Nina til å starte med lydighet, apport og jaktprøver.  Chanto 88 konkurrerte i tre klasser: lydighet, han ble Europa-mester i hundekjøring og jaktprøvepremie i fullkombineret høyfjell kompletterte verket.

Nina var aktivt medlem i Oslo og Akershus NVK. Deretter flyttet hun til Skiptvedt i Østfold og var pådriver og styremedlem i Østfold NVK i 1992. Så flyttet hun til Nittedal, hvor hun igjen tok opp vervet som styremedlem i OA. Hun var også en periode med i styret i Hedmark og Oppland NVK.

Nå er Nina tilbake i Østfold og er medlem i Østfold NVK igjen.  Over en 12 års periode har hun holdt kurs i apport og dressur i Østfold og Oslo/Akershus.

20 generasjoner

Hun vant NM skog i 2002 med NSUCH NV-01 NMS02 Rampens Hærlig. Hærlig er mor til NUCH Rampens Salza, som hun også vant VM-gull Hubertus i 2007, VM-sølv for lag samme år, og VM-bronse Hubertus 2008.

Salza er mor til Rampens Extra som vant Sørnorsk Mesterskap i 2011. Extra er mor til NJCH RTE Flax som var i Derby-finalen 2014. Flax ble jaktchampion som treåring.

Extra er mor til siste skudd på Rampen-stammen, Rampens Helt Dilla, som er 20. generasjon vorsteh med Besk som far fra 1974, som tipp-tipp-tipp oldefar.

Hun har i tillegg vunnet Sørnorsk Mesterskap med ES Ohlsmyrens Starshine, og deltok i år under Middelhavs Cup med ES Finntorpets Gullegull.

NVKs gullmerke tildeles Nina Smidtsrød!