NVKs Gullmerke til Øystein Storvoll

NVKs Gullmerke til Øystein Storvoll

Øystein Storvoll ble hedret med NVKs gullmerke under distriktskonferansen på Malungen 2015.

Øystein Storvoll er mannen bak Kennel Austbakken i Dunderlandsdalen nord for Mo i Rana i Nordland. Her ved foten av Saltfjellet har han drevet med strihårsoppdrett siden 1975. Øystein er også jaktprøvedommer med lang fartstid.

Les full begrunnelse – Øystein Storvoll

Øystein Storvoll kjøpte sin første strihår Eraaks Carita fra Kåre Lotsberg i 1972. En skimmel tispe som startet på prøve allerede i 1973 i UK. Den gang gjeldt de samme reglene i UK og AK, og en kunne stille i AK med en unghund. I 1973 kjøpte han Heika, en helbrun tispe, som ble hans varemerke, fra Sverige. Heika var en utmerket søker som den gang fikk alt for dårlig betalt av dommerne.

I 1974 opprettet han Austbakkens Kennel og har siden da hatt rundt 25 egne hunder og 10-12 av dem har vært VK-hunder. Som oppdretter har Øystein tilsammen hatt 33 kull, og hadde en periode et nært samarbeid med Bolundens Kennel på Gotland. Målet var å avle fram helbrune SV med god viltfinnerevne og som skulle være raske på fjellet i og med at vi må konkurrere med de engelske rasene. I 1981 vant SV-laget NM høyfjell sammen med GS, og Øystein deltok med Heika.

I 1981 ble Øystein autorisert dommer for kombinert disiplin, og jaktprøvedommer i 1983. Han har også autorisasjon for aversjonsdressur. Øystein har også vært mangeårig medlem i avlsrådet for strihår.

De siste årene har han prioritert dommergjerningen framfor selv å stille sine hunder på prøve.
Men Austbakkens Vilja (den siste Dronninga på Austbakken) hadde en lang merittliste, og ble NJ(k)CH. Hun var med på NM-lag i 2004, og ble nr. 4 individuelt. Kona Torbjørg har ført en del av hundene til premier både i kvalitet og VK mens Øystein har utført sin dommergjerning. Antall premieringer har han ikke oversikt over, men en stor pappeske med pokaler og diplomer vitner om suksess.

Her er hele listen over alle æresmedlemmer i NVK og Gullmerkeinnehavere.