Ny DK i Møre og Romsdal: Ruth Hege Dyrhaug

Ny DK i Møre og Romsdal: Ruth Hege Dyrhaug

Ruth Hege Dyrhaug er smittet av basillen, som i hennes tilfelle heter Ynwa.

Representantskapsmøtet i NVK stadfestet valget av Ruth Hege som ny distriktsrepresentant søndag 6. juni. Hun overtar som distriktsrepresentant etter Frode Erlandsen.

Ruth Hege er bosatt på Bud ved Kristiansund, er utdannet sjukepleier og har blant annet bakgrunn fra Garden.

Slik presenterer hun seg selv:

Mitt navn er Ruth Hege Dyrhaug, 28 år, gift med Hans Martin Bull Iversen. Sammen eier vi et småbruk i bygda Gule, i nye Hustadvika kommune. Gule ligger noen få kilometer fra ærverdige Bud.
Jobber som sjukepleier. På småbruket vårt har vi en liten besetning ammekyr av rasen Tiroler Grauvieh, sauer, og fra tid til annen griser og høner. Dyrker også grønnsaker til eget bruk. 
Selvfølgelig bor det en vorsteh sammen med oss: Sognexpressen’s Kzb Ynwa (inspirert fra «You’ll never walk alone». De som vet, de vet!). Dette er vår første hund, men i løpet av sommeren kommer et nytt korthåret tilskudd i flokken. 
Vi hadde lite erfaring med hund før vi gikk til anskaffelsen, og i alle fall ikke fuglehund. Dette ble vår inngangsbillett til høstens vakreste eventyr, nemlig rypejakt med stående fuglehund.
Vi ble bitt av basillen, og nå er 10. september helligdag for oss.
Med lite erfaring med fuglehund og rasen var det naturlig for oss å bli medlem av en rasehundklubb Vi meldte oss inn i NVK Møre og Romsdal i 2014.

Håper på mer aktivitet i klubben

NVK Møre og Romsdal har mye kompetanse, men slitt noe med aktivitet siden vi mistet terrenget til den årlige skogsfuglprøven. Jeg ble etterhvert spurt om å bli styremedlem, og i år fikk jeg forespørsel om det kunne være aktuelt å stille som leder. Synes dette var kjekt og håper jeg kan være med å bidra til aktivitet og engasjement i klubben!
Jeg er også aktiv i vår lokale jeger- og fiskeforening hvor jeg sitter i styret, samt på fylkesnivå. Kort og godt, jeg er glad i foreningsarbeid og synes det er supert å stifte nye bekjentskaper.
Naturligvis går mye av tiden vår til arbeid på gården, særlig på vår- og sommerstid. Vi får også klemt inn noen turer på skytebanen. Høsten preges mye av rype- og skogsfugljakt. Vi bor midt i smørøyet for hjort- og rådyrjakt, så dette må også praktiseres. Da det er mannen som har mest tålmodighet med postering, er det han som skaffer kjøtt i fryseren.
Deretter avløses høsten av vinter, og snørekjøring med hund blir prioritert. Det blir også litt fellefangst etter mår og mink. Vi må også ut og kikke etter kvite vinterryper og skogsfugler i dokk i løpet av vinteren.

Kontaktdata: Ruth Hege Dyrhaug

Disse har Ruth Hege med seg i styret for NVK Møre og Romsdal