Nytt styremedlem: Sigurd Nikolaisen

Nytt styremedlem: Sigurd Nikolaisen

Representatskapet i NVK valgte Sigurd inn i hovedstyret på RS søndag 6. juni. Sigurd er allerede godt kjent med klubben for for mange av klubbens medlemmer som en del av Avlsrådet.

Slik presenterer Sigurd seg:

Jeg er 27 år gammel, og jobber som lege I spesialisering ved Helgelandssykehuset Sandnessjøen. Jeg er født og oppvokst på Helgeland og det var her jeg forsøkte meg på jakt tidlig i tenårene. Jeg vokste opp med gårdshunder, men da jeg begynte å savne nærværet av en firbent venn med våt snute i løpet av videregående og første året på medisinstudiet, så meldte tanken seg om jakthund.

I 2013, etter å ha lest mangt og meget om jakthunder, falt valget: rasen måtte bli strihår vorsteh. Først og fremst grunnet robustheten og allsidighet.
Internett ble trålet for kennelsider og oppdrettere ble nedringt med spørsmål om avlsmål, tanker og ideer. I 2014 kom Fallvindens F Jendor i hus. En bustebart med egne meninger. Det ble en del prøving og feiling. RIOS mente jeg var ekstremt viktig, og jeg ble nok for høylydt i mine protester når barten løp etter. Dette resulterte i at han etterhvert ble en treg reiser.
Jeg involverte meg i fuglehundmiljøet i Tromsø, og etterhvert ble jeg motivert til prøvestart. Jeg fortsatte min terrorisering av vorstehfolk, og min entusiasme ble lagt merke til. I 2017 trådtee jeg derfor inn i avlsrådet for strihår. I 2018 begynte jeg å lete etter hund nr. to, og i juni kom Nattmålsheias Risk i hus som eksamensgave fra meg – til meg.
Per i dag er begge mine hunder jaktpremiert, men Jendor er nå ren jakthund og turkamerat. Jeg sitter fortsatt i avlsrådet for strihår, og det er med en viss ærefrykt jeg har takket ja til vervet i hovedstyret.
Jeg ser fram til et fruktbart samarbeid med de andre i styret og resten av klubben. Jeg håper vi kan fortsette å avle frem gode hunder, i alle tre hårlagene. Forsøker å være tilgjengelig for alle, og tar gjerne en hundeprat.

Kontaktdata: Sigurd Nikolaisen