Eva Pedersen er nytt styremedlem i NVK

Eva Pedersen er nytt styremedlem i NVK

Eva har lang erfaring som oppdretter og prøveleder, beskriver seg selv som hundegal, og er opptatt av å vise fram allsidige hunder.

Eva jobber til daglig med jakthunder i NKK, og er dreven på alt som heter lover og regler. Hun bor i Enebakk sammen med mannen og en flokk firbente, og brenner for sunne hunder med godt gemytt. Eva har et enormt kontaktnett i hundemiljøet, langt utover Norges grenser, er kjent for sitt brede smil, gode humør og hjertelige latter.

I NVK-miljøet har vi oppdaget at Eva er lett å spørre og at hun gjerne bidrar med sin erfaring. Du vil blant annet møte henne om du svinger innom sekretariatet under høstens Trippelprøve og Norsk Derby på Hjerkinn i september, der NVK er arrangør.

Slik presenterer Eva seg selv:

Jeg er 59-modell, gift med Kent og vi har en sønn på 30 år som heter Remi. Vi bor i Ytre Enebakk, litt sørøst for Oslo.

Fra 2004 har jeg jobbet som saksbehandler i aktivitetsavdelingen på Norsk Kennel Klub. Der er mine arbeidsoppgaver tilknyttet jaktsektoren.

Har vært hundegal siden barndommen. Interessen for hund og hundens utrolige bredde når det gjelder arbeidsoppgaver, har ført meg inn på ulike felt.

Jeg fikk min første hund, en korthåret weimaraner, i 1975. I 2001 kom vår første SV i hus, og i 2002 fulgte vi opp med en dachshund strihåret.
I dag har vi to  strihårede vorstehere: Hella’s Zigne og Hella’s Ulysses (Knerten) av eget oppdrett, og to strihårede dachhunder: Haraball av Larhjelm (Hillibillie) og Hella’s Bærta.

Oppdretter for tre raser

Er oppdretter på alle 3 rasene under kennelnavnet «Hella». Navnet kommer fra stedet vi bor på, eiendommen har navnet Hella. Vi fikk vårt første kull i 1991, så vi har 30 årsjubileum som oppdrettere i år.

Jeg har trent og konkurrert i lydighet, deltar på apport- og fuglehundprøver , har prøvd meg litt på agility, brukshund og blodspor. Har en godkjent ettersøkshund.

Jeg er jeger, men de siste årene har jeg for det meste gått som hundefører, både på fuglejakt og rådyrjakt.

Har i mange år vært prøvedeltaker både i Norge og Sverige. Har lang erfaring som prøveleder (23 år) for Østmarkaprøven (skogsfugl- og apportprøve) og Brevigprøven (apport). Er også aktiv på utstillingsfronten og har god erfaring med å arrangere utstillinger.
Har holdt diverse kurs for forskjellige klubber gjennom flere år – blant annet apport, utstilling og blodspor.

Eva Pedersen og Hellas’s Zigne. BIR på NVK utstilling på Buhol 2021

Har følgende utdanning på hundefronten

  • Trinn I instruktør- NKK
  • Kurs i mentaltesting
  • Oppdretterskolen 1 og 2
  • Avlsrådkurs
  • Eftersøksgrenar – Sverige
  • Ringsekretærkurs
  • Kynologi.
  • Drevkurs for dachshund
  • Ettersøkskurs

VERV/ERFARING:
Norsk Weimaraner Klubb:
Startet som kontakt person for weimaranergruppen, som lå under Norsk Vorstehhund klubb, i 1978. Var med å stifte Norsk Weimaraner Klubb i 1981, og har siden det vært i ulike verv. Blant annet som leder av klubben, sekretær, styremedlem, leder av avlsråd og de siste årene som leder av jaktutvalget.

Oslo og Omegn Dressurklubb:
Sekretær og styremedlem. Vært med å arrangere NM lydighet.

Vestfold og Buskerud Dachshundklubb:
Har vært styremedlem. Er nå medlem i sporkomiteen og utstillingskomiteen. Medlem av prøvekomiteen for NM blodspor i 2020.

NVK:

Sitter i styret for NVK avd. Oslo/Akershus og er nestleder der. Har også tidligere vært styremedlem i NVK hovedstyret og hadde da ansvaret for årbøkene. Har også vært med i prøvekomiteen på NM høyfjell.

Kontaktdata: Eva Pedersen