Geir Sve er NVKs nye nestleder

Geir Sve er NVKs nye nestleder

På årets representantskapsmøte overtok Geir nestleder-trøya etter Marius Kjønsberg.

Slik presenterer vår nye nestleder seg selv:

Sølenrikets Karma og Geir Sve

Jeg jobber til daglig hos Johnson Controls Norge i Oslo med prosjektledelse, salg og prosjektutvikling innenfor faget Byggautomasjon.

Egne hunder og meritter

Startet som småviltjeger i 16-års alder, først som støkkjeger og etter hvert med fuglehund og vorsteher. Har siden da drevet aktiv jakt på småvilt, rådyr, elg og hjort.

Har hatt bordercollie, strihåret dachs, korthåret dachs og norsk elghund.

Min første fuglehund overtok jeg fra en kamerat i 2001. Det var strihår Rago av Villmannsbu, en godt premiert hund som ble brukt mye til fuglejakt. Videre i 2005 overtok jeg nok en strihår, Nyengets Sunniva, som for meg også var en ren jakthund.

Vakte prøveinteressen

Min første egne vorstehervalp kom i hus i 2008, og med SV Kvitsteindalens C-Ani ble interessen rundt jaktprøver vekket. Hun ble raskt ført frem til sine premieringer 11 mnd gammel. Flere premier kom, og det endte med at hun ble kåret til «Årets unghund» i NVK i 2009.

Sammen med disse resultatene økte interessen for dressur, trening og jaktprøver markant.

Senere i 2009 kom SV Tareskogens Isi som jeg førte til 1.UK, 1.AK, 3.VK høyfjell og 1.AK apport. Deretter i 2014 kom SV Havheims Første fra mitt eget oppdrett som ble ført frem til VK, før hun fikk nye eiere i Tromsø.

Geir Sve med fat for Årets unghund 2018

Min siste og nåværende hund er SV Sølenrikets A-Karma (4 år) som så langt er ført frem til 4 x 1.UK apport, 6 x 1.UK høyfjell vinter, 1.AK skog og 2.AK fullkombinert. Dette er min andre hund som ble kåret til «Årets unghund» i NVK i 2018.

I mellom disse strihårene har jeg hatt en korthår Kaiser. En fantastisk hund som jeg førte frem til 1.AK høyfjell og 1.AK apport, 1.VK m/CK på NM lavland og så dro til VM med i 2017.

Premie i VM

VM for fuglehunder og deltagelse i St. Hubertus (VM i praktisk jakt) i Frankrike 2017 ble så langt høydepunktet i min hundekarriere. Sammen med Kaiser fikk vi to meget gode premier med Excellent og Trés Bon individuelt, noe som tilsvarer en første og andrepremie. Å bli hedret i et VM med en vorsteh og det norske flagget på brystet, var noe helt spesielt!

Geir Sve og Kaiser i VM 2017. Klikk for større bilde.

Jeg er aktiv i klubb, styre og stell. Har vært leder, styremedlem og kasserer i Vorstehhundklubben i Trøndelag siden 2009. Har i denne tiden årlig vært prøveleder for høyfjells-, skogsfugl-, kombinert- og apportprøver. Har arrangert mange treningssamlinger, hatt ansvar for aversjonstrening hund/sau og hatt valp/dressurkurs, RIO kurs mm.

Jeg er hos Skaun JFF instruktør for jegerprøven, og holder årlig kurs for våre kommende jegere og hundeførere. Er også utdannet aversjonsinstruktør på sau.

I gang med dommerutdanning

Med en tanke om å gi noe tilbake til prøvemiljøet, startet jeg i fjor med dommerutdanning. Den er jeg godt i gang med, for både apport- og jaktprøver, og er forhåpentligvis autorisert som dommer for begge prøvegrener i løpet av 2020.

Det er med glede jeg nå går inn i hovedstyret i Norsk Vorstehhundklubb, en klubb jeg har jobbet mye med i eget distrikt, en klubb jeg kjenner godt til og er veldig glad i.

Jeg ønsker å bidra til at rasen vår blir ivaretatt også inn i fremtiden. Jeg ønsker å vise frem hunden vår på alle arenaer, vise frem den stødige og robuste hunden med allroundegenskapene som konkurrerer med de engelske raser på høyfjell. Vise frem det vide spekteret av aktiviteter man kan dekke med en vorsteher.

Av andre ønsker er dette med å få flere unge med oss, finne nye vorsteheiere og vise dem hunden, klubben og miljøet vårt som vi er så stolte av.

Av Geir Sve, nyvalgt nestleder NVK