Roger Brenden takker av som NVK-leder

Roger Brenden takker av som NVK-leder

Etter tre år som leder takker Roger av. Nye oppgaver venter, men vorsteh-hjertet banker fortsatt like hardt.

Året 2023 har vært et godt år for våre raser, nok en gang har vi hevdet oss i mange grener innen jaktprøvesporten. Gull i NM lag høst til strihårlaget, Årets jakthund ble kåret på Norsk Skogmuseum i år, der gikk Rune Fossum og SV Speldragets The Boss av med seieren.

I 2023 har våre vorstehhunder også vist seg frem på andre arenaer, VM- og NM-seire i barmark som trekkhunder, pallplasser i Nordisk NM og VM.

Dette viser at vi har en allsidig rase som hevder seg i mange grener og at vorstehhundene har en stor bruksverdi for mange. Dette med allsidighet er noe som tas frem i mange fora for våre raser, og jeg mener at våre raser viser hver dag sine allsidige egenskaper.

I disse dager jobbes det hardt i alle distrikter med saker og dokumenter til årets distriktskonferanse og representantskapsmøte (DK/RS) som skal avholdes 17. og 18. februar på Olavsgaard hotell ved Gardermoen.

Hovedstyret har i 2023 jobbet med mange store saker som skal opp på RS. Mange av disse sakene har vi sendt ut på høring til alle distriktene i november. Dette har vi gjort fordi vi ønsker en bred involvering av medlemmene.

Se sakene som skal avgjøres her

NVC er en av de store sakene som hovedstyret har jobbet med i 2023. Den gamle IT-løsningen som alle kan registrer resultater i og følge med på, har budt på mange problemer.

Ved en gjennomgang av koden denne løsningen var skrevet på, fant vi ut at den ikke ville fungere fremover uten en stor jobb med ny utvikling og koding.

Denne jobbet har vi tatt på oss. Ny utvikler ble valgt og vi har en ny løsning som vi håper skal fungere for oss i mange år fremover.

Nye NVC har kostet oss ca. 150.000 kr å utvikle. Den har nye funksjoner og ny drakt og er straks klar for «sjøsetting». Vi håper dere bruker den flittig.

2024 vil bli et år hvor vi sammen må løse nye utfordringer. Vi skal arrangere NM høyfjell høst i tillegg til Trippelprøven på Hjerkinn i september.

Mer om NM 2024 og Trippelprøven

Jeg regner også med at det vil komme flere saker som hovedstyret, og vi som klubb, skal utrede og jobbe med dette året.

Jeg vil også benytte denne sjansen til å takke for meg for denne gang. Jeg har valgt å ikke ta gjenvalg når sjansen for videreutdanning har åpnet seg på jobben. Jeg ser at det å lede denne klubben ikke kan forenes med utdanning.

Jeg er utrolig takknemlig for de årene jeg har vært leder for denne klubben, og ikke minst alle årene i styre og stell. NVK er en herlig klubb med et stort samhold og hjerterom.

Som en avslutning på dette leder innlegget håper jeg at dere fortsetter den fine jobben dere alle gjør for denne fine klubben og jeg håper dere holder VISJONSPLAKATEN levende.

Takk for meg,

Roger.

NVKs visjonsplakat