Karen overtar føringen i NVK Rogaland

Karen overtar føringen i NVK Rogaland

Karen Thaule-Pedersen er jeger og hundeelsker, og er så heldig at hun bor i "Rugdehimmelen".

Karen ble valgt til leder i Rogaland NVK på årsmøtet i januar 2022. Hun deltok også på årets distriktskonferanse og representantskapsmøte på Olavgaard i februar. Hun er bosatt på Jæren.

Slik presenterer hun seg selv:

Karen Maria Thaule-Pedersen heter jeg, 79-modell, gift og har to barn. Jeg jobber som konsulent innen HMS og kvalitet til daglig.

Jeg har vokst opp i en jaktglad familie, og fant meg som 20-åring også en mann med høy jaktlyst fra Nord- Troms.

Gode opplevelser

Vi hadde mange gode jaktopplevelser sammen i Troms, Finnmark og også i Trøndelag da vi flyttet dit i forbindelse med studier. Vi fikk oss etter hvert vår første hund, en engelsksetter ved navn Bjønnålias Burre. Han hadde vi mange fine jaktturer med frem til 2007.

Etter det ble det ingen jakthund på en stund. Vi flyttet til Rogaland og var travelt opptatt med jobb, studier, barn og hus.

 I 2014 flyttet vi til Voll i Klepp på Jæren, til et lite småbruk. Der kom vi etter hvert i kontakt med en trivelig og kunnskapsrik nabo.

Bor i «Rugdehimmelen»

Han kunne fortelle oss at vi bodde midt i «rugdehimmelen», og at terrengene egnet seg svært godt til jakt med spaniel. Så da ble det hund igjen,

Sommeren 2019 fikk vi Working Bliss Indy Air i hus, en liten, svart rakett av en støtende jakthund som vi bruker både til jakt og jaktprøver. Jaktprøver var før hennes ankomst kanskje ikke ansett som et veldig stort interesseområde for oss, men gode opplevelser, samt effekten prøver i horisonten har på struktur i hundetreningen, gjør at vi ser frem til å fortsette med det.

Vår felles interesse i jakt og hund fikk med denne hunden sin gjenoppvåkning, og det tok ikke lang tid før vi skjønte at vi også måtte ha en stående fuglehund igjen.

Valget falt på korthåret vorsteh, og vi var heldige å få en hund sommeren 2020 fra Ole Erik Furuheim i Skien: Bergjordets MHH Mia.

 

Det er et valg vi ikke har angret på, og hun har allerede gitt oss mange fine jakt- og prøveopplevelser, både fellinger og premier har det blitt. Utover det er hun en fantastisk familiehund, en gledesspreder for oss alle.

Med svært kort erfaring fra vorstehmiljøet tar jeg denne rollen som distriktsrepresentant i Rogland med ydmykhet og spenning, og er glad det både i styret og ellers i klubben sitter mennesker med lang erfaring som villig deler av sin kunnskap.

Kontaktdata: