Ny i hovedstyret: Arild Walter Hansen

Ny i hovedstyret: Arild Walter Hansen

For Arild går det i hund i hver ledige time. Han er apportdommer, ivrig jaktprøvedeltaker og har laaang fartstid i NVK.

Slik presenterer Arild seg selv:

Jeg er født, oppvokst og bor i Lier kommune. Er gift med Wenche Due Hansen. Vi har to barn, Linda og Torbjørn, og vi har for tiden fire hunder: KV Alphäxans Metallica (11,5 år), KV Suldølen’s Tullamore (8 år), KV Gapahukens Rammstein (2 år) og KV Masterbakkens SnøRypa (1,5 år).

Bildet er tatt ved bilen i Tydalen i 2022. Rypene er felt i terrenget på bildet på en varm dag, så jeg skiftet før bildet ble tatt. Jeg hadde også plumpet i myra og var gjennomvåt på bena. Derfor de hvite joggeskoene 😂 Tullamore og Rammstein på bildet.

Jeg startet tidlig som støkkjeger på fugl. Fikk utover 80-tallet være med på rev-, hare- og rådyrjakt med drivende hunder. Min første opplevelse med stående fuglehund var skogsfugljakt med en pointer litt utpå 80-tallet.

Den tilhørte nå avdøde Thormod Kristensen, som også hadde mange korthårete vorstehere i årenes løp. (Det er forøvrig Thormod som har laget det utskjærte skiltet i treverk som NVK O/A bruker på standen på Camp Villmark.)

Mange ulike raser

Til tross for gode opplevelser med den helsvarte pointeren Tell, så fristet det mer med en rase jeg hadde lest meg til at hadde et mer allsidig bruksområde.

Jeg hadde ikke noen kunnskap om forskjellene på vorstehrasene, så litt tilfeldig falt valget i 1990 på en langhår etter en annonse i Jakt & Fiske.

I årenes løp har Wenche og jeg hatt 4 LV, 9 KV (inkl. de 4 vi har nå), 1 gordonsetter og 1 drever.

Lang fartstid som tillitsvalgt

Jeg fikk beskjed av oppdretter i 1990 at jeg måtte melde meg inn i NVK, hvilket jeg gjorde. Jeg ringte til en hyggelig dame i Asker som var en svært imøtekommende sekretær i klubben. Hun sendte en giro i posten som ble betalt, og så var medlemskapet i gang.

Den hyggelige damen heter Gerd Alveberg og er nå styremedlem i NVK Buskerud, og hyttesjef på NVK-hytta på Holleia.

På en treningssamling / anleggsprøve på Tempelseter på Norefjell tidlig 90-tall med Per Aas og Ansten Dalen som instruktører, ble jeg kjent med folkene i NVK Buskerud.

Jeg ble styremedlem i NVK Buskerud i 1994, og var i styret sammenhengende til 2019. Var leder i to perioder.

Sitter for tiden i avlsrådet for KV, og er styremedlem i Vestfold Fuglehundklubb.

Instruktør, jeger og dommer

Ble aversjonsinstruktør omtrent i år 2000 og apportprøvedommer fra tidlig 2000-tall. Har i noen år vært leder av DUA (Dommerutvalget for apportprøvedommere).

Er Fase 1 og 2 instruktør, og har holdt mange kurs opp gjennom årene. Tok også en instruktørutdannelse hos Hundskolan Vision for noen år siden.

Jakter skog og fjell, og har stilt noe på alle prøvegrener siden første hund.

Ble både stolt og rørt da jeg mottok NVKs gullmerke i 2015. Gleder meg til å bidra sammen med de fine folkene i hovedstyret.

Kontakt: