Ny i hovedstyret: Ernst Evensen

Ny i hovedstyret: Ernst Evensen

Ernst Evensen fra Troms er valgt til nytt varamedlem i hovedstyret.

Ernst og dama: Dikemarkens Diva

Slik presenterer Ernst seg:

Mitt navn er Ernst Evensen, og jeg er bosatt litt sør for Harstad. Har jobbet de siste 20 årene innenfor transportbransjen, men gikk av med AFP for et år siden. Etter å ha bodd 33 år på Østlandet, flyttet jeg da tilbake til Nord-Norge. Er opprinnelig fra Andørja, og bor nå i Kongsvik.

Fuglehunder har jeg drevet med fra jeg var 18 år gammel. Begynte med gordonsettere, og gikk etter hvert over til grosser münsterländer. Hadde et nydelig eksemplar av en korthåret vorsteh, Kongstorps Kuno Thomas , en fantastisk hund. Nå har jeg Dikemarkens Diva, ei strihår tispe på 6 år, og Aya, korthår på 9 mnd.

Apportdommer og instruktør

Veldig mange av dere har møtt meg i rollen som apportdommer og instruktør.

Hele sommeren går med til å dømme på apportprøver rundt omkring.

Jeg er også opptatt av å utdanne folk. Jeg er fase 3-instruktør og har en del kurs for de som skal bli instruktører.

Jeg har også vært benyttet som prøveleder for en del store arrangement. For NVK var jeg prøveleder for Trippelprøven/Norsk Derby 2021. Nå sist var jeg prøveleder for NMLK, NM skog i Steinkjer 2022.

Av organisasjonserfaring har jeg sittet i styre og stell i NMLK fra 2005, var også leder i et par perioder. Har vært leder for NVK Buskerud i et par perioder.

Rik av glede

I tillegg til aktivitet som apportdommer og instruktør, har jeg også drevet hundeskole, har sågar utgitt 3 bøker om hund. Jobbet noen år som heltids hundetrener, men fant vel ut som mange andre at det eneste man blir rik av ved å drive med hund, er glede.

Jeg bor alene, sånn at fritiden disponerer jeg selv. Den går med til hunder og hundeaktiviteter. Trener mye med egne hunder, i tillegg til at jeg hjelper andre med sine hunder.

Jeg er opptatt av at også de som ikke deltar på prøver o.lign., men som er aktiv med sin hund, skal trekkes frem, spesielt de unge og uerfarne.

Kontakt: Ernst Evensen